Με ένα τσουρέκι ζαχαροπλαστείου που περίσσεψε απ το Πάσχα και λίγη φαντασία. Έκανε θραύση.
Υλικά
1 πυρέξ
6-8 λεπτές φέτες τσουρεκιού (ανάλογα με το σκεύος σας)
Για το μείγμα κρέμας καραμέλας:
1 φάκελος κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής καραμέλα
1 3/4 φλυτζάνι τσαγιού γάλα (όπως γράφει στη συσκευασία)
1 κονσέρβα ζαχαρούχο καραμελωμένο
Για την κρέμα βανίλιας:
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλιας βραστή
2 1/2 κούπες των 200 ml γάλα (σύνολο 500 ml)
1 αυγό
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι βούτυρο αγελάδας
1 καψουλάκι βανίλιας
Σιρόπι γάλακτος για το βρέξιμο του τσουρεκιού:
1 1/3 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 1/3 φλυτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. βούτυρο
1 φλούδα λεμονιού
Για τα crumbs:
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 φέτες τσουρέκι σε ψίχουλα
Οδηγίες μαγειρέματος
30'
1
Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας. Το μισό γάλα να ζεσταθεί σε κατσαρολάκι, το άλλο μισό το βάζω σε βαθύ πιάτο με το άνθος, τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά. Όταν ζεσταθεί το γάλα προσθέτω λίγο στο πιάτο μου και ανακατεύω να χλιαρύνει το μείγμα μου. Το ρίχνω όλο στο κατσαρολάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πήζει, Αποσύρω απ τη φωτιά και προσθέτω βούτυρο κ βανίλια. Αφήνω να κρυώσει.
2
Ετοιμάζω το σιρόπι γάλακτος βράζοντας μαζί το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα λεμονιού. Όταν πάρει βράση χαμηλώνω, αφήνω να σιγοβράσει 10 λεπτα και αποσύρω απ τη φωτιά.
3
Στρώνω τις φέτες τσουρεκιού στο πυρέξ και τις βρέχω με το σιρόπι γάλακτος. Το παίρνουν όλο.
4
Φτιάχνω την κρέμα καραμέλας όπως γράφει το φακελάκι (χτυπώντας τη σκόνη με το γάλα. Όταν γίνει προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζω να χτυπάω ελαφρά μέχρι να γίνει ομοιογενής η κρέμα μου.
5
Ετοιμάζω και τα crumbs. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο με τη ζάχαρη, να λιώσει η ζάχαρη καλά μέσα στο βούτυρο, Προσθέτω τα ψίχουλα και ανακατεύω ζωηρά, Αποσύρω απ τη φωτιά.
6
Όταν κρυώσει η κρέμα βανίλιας την ανακατεύω με την κρέμα καραμέλας. Στρώνω το μείγμα πάνω απ το τσουρέκι στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνω τα crumbs που τα τρίβω με τα δάχτυλα. Βάζω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου