Απριλίου 03, 2025

Κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες και κουκουνάρι

Μια συνταγή αδικημένη, που ωστόσο είναι και εύκολη και πεντανόστιμη.

Ας πούμε μια αλήθεια: κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί, είπε «πεινάω» και το πρώτο φαγητό που σκέφτηκε ήταν το κουνουπίδι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως αν μαγειρευτεί ωραία, δημιουργεί πεντανόστιμα πιάτα.

Λίγα υλικά, χωρίς να «ιδρώσουμε» τη φανέλα και μέσα σε όλα μια νηστίσιμη συνταγή, ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες.

Τα υλικά

1 κουνουπίδι

2 λευκά κρεμμύδια

2 πράσα

1 πατάτα

70 γρ κουκουνάρι

70 γρ σταφίδες μαύρες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτες

330 γρ ντοματάκια

250 ml νερό

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

πιπέρι


Το μυστικό

Ένας από τους λόγους που το κουνουπίδι δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό, είναι πως μυρίζει περίεργα όταν το βράζουμε. Ωστόσο το μυστικό για να μην συμβεί αυτό είναι να τηγανιστεί.


Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κουνουπίδι, για να το τηγανίζουμε.


Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε λίγο κουκουνάρι, τις σταφίδες, λίγο πράσο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.


Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο κύμινο, προσθέτουμε πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα.


Αφήνουμε να τηγανιστεί και το πιάτο είναι εύκολο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου