Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 08, 2010

Καταγγελία της "Ηλιαχτίδας"

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ: ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ


Σεβόμενοι όλους τους δασκάλους και καθηγητές γενικής και ειδικής αγωγής, οι οποίοι καθημερινά στηρίζουν, με αγώνα και ζήλο, την εκπαίδευση των παιδιών με σύνδρομο Down, είτε στη συνήθη σχολική τάξη είτε σε ειδικό εκπαιδευτικό πλαίσιο, θα θέλαμε να...

αναφέρουμε σε κάθε, πραγματικά, ενδιαφερόμενο για την ποιότητα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ότι :



Ι. Γονείς τελειόφοιτου μαθητή, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, της γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλίμου Αττικής ενημερώθηκαν, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των απολυτήριων εξετάσεων του τέκνου τους, ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του εν λόγω Γυμνασίου αποφάσισε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του με την οποία, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2009, ο ίδιος μαθητής κρίθηκε προακτέος από την β΄ στην γ΄ τάξη του Γυμνασίου.



ΙΙ. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αλίμου αρνείται, επί εβδομάδες παράνομα και καταχρηστικά, να παραδώσει αντίγραφα της ως άνω απόφασης, καθώς και των πρακτικών της Συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων στους γονείς του μαθητή προκειμένου, οι τελευταίοι, ν΄ ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.









ΙΙΙ. Μετά την έναρξη της εξεταστικής περιόδου και αφού ο εν λόγω μαθητής, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, είχε εξεταστεί σε σειρά μαθημάτων, ανακοινώθηκε στους γονείς τους ότι, στο εξής, θα δίνει εξετάσεις «με επιφύλαξη», καθώς δεν έχει ακόμα αποφασισθεί η νομιμότητα της συμμετοχής του στις εξετάσεις (!).



Κατόπιν των ανωτέρω, νιώθουμε την ανάγκη :

- να καταγγείλουμε την, παράνομη και χωρίς ίχνη παιδαγωγικής σκοπιμότητας και ευαισθησίας, συμπεριφορά των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών,

- να απαιτήσουμε από κάθε αρμόδιο διοικητικό όργανο να δώσει, άμεση και προς το συμφέρον του μαθητή, λύση σε όλα τα προαναφερόμενα θέματα – προβλήματα,

- να παρακαλέσουμε την κα Υπουργό της ελληνικής Παιδείας να ενσκήψει, με την ευαισθησία η οποία την διακρίνει, με ευθύνη αλλά και με αγάπη τόσο πάνω στο πρόβλημα μίας οικογένειας η οποία έχει το ιερό καθήκον να εντάξει στην κοινωνία ένα παιδί με ειδικές ανάγκες όσο και στις «αρρυθμίες» του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.



Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010

Για την Ηλιαχτίδα,

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.



Ιόλη Αντωνοπούλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου