Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 17, 2011

Δραματική η κατάσταση στο Μεσολόγγι

Παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές δηλώσεις για μια καθαρή πόλη και παρά την τοποθέτηση Αντιδημάρχου «Ποιότητας Ζωής», το Μεσολόγγι συνεχίζει... και με τη νέα Δημοτική αρχή να παρουσιάζει εικόνα ακατάστατης πόλης και τον Δήμαρχό μας να ρίχνει τις ευθύνες στους ….
δημότες επειδή αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω από τον κάδο.


Και μπορεί αυτό μεν να έχει μικρή δόση αλήθειας, όμως όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Δήμος που θέλει να μας καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής αλλά με άσχετους και αποτυχημένους συνεργάτες που βρίσκονται κλεισμένοι στα πολυτελή τους γραφεία και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη.

Στην εικόνα λοιπόν που βλέπετε ( Νο1) τοποθέτησαν κάδο Ανακύκλωσης μπροστά από τη βιτρίνα πολυτελούς εμπορικού καταστήματος και στον πλέον εμπορικό δρόμο της πόλης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για …..πέμπτη ημέρα τα ανάμικτα σκουπίδια παραμένουν εκεί παρά τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν. Που λοιπόν θα αποθέσουν τα ανακυκλούμενα υλικά ( και όχι μόνον ) οι περίοικοι; Ασφαλώς εκτός δοχείου!
Πρέπει δε να πούμε ότι στο λιμάνι της πόλης μας λειτουργεί πλέον μια θαυμάσια μαρίνα την οποία επισκέπτονται εκατοντάδες σκάφη αναψυχής και πολλοί ιδιοκτήτες τους παραμένουν για αρκετό καιρό πάνω σ’ αυτά αφού έχουν πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν καθημερινά στην πόλη για αγορές και περιήγηση.




Όμως λίγα μόνον μέτρα από την είσοδο της μαρίνας, λειτουργεί ένας μόνιμος ……ΧΥΤΑ ( Εικόνα Νο 2) χωρίς ούτε ο Δήμος, ούτε το Λ. Ταμείο ούτε άλλοι παράγοντες να …..δείχνουν ευαισθησία. Ο χώρος δε από την απόθεση αυτών των σκουπιδιών και των διαφόρων αντικειμένων έχει δημιουργήσει πλάι στη μαρίνα ένα βουνό με υλικά κατεδαφίσεων και άλλων εκσκαφών όπου φυτρώνουν αγριόχορτα, άλλα δέντρα και ευδοκιμούν επικίνδυνα ερπετά και έντομα.



Επιτέλους δεν θα βρεθεί Δημοτική αρχή να αγαπήσει αυτή την πόλη;

Αναγνώστης




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου