Μπορεί να λειτουργούν, μπορεί και όχι, αλλά οι μηχανές που δημιουργήθηκαν από αυτούς τους ατίθασους εφευρέτες έχουν.. κάποιες εκπληκτικές αξιώσεις. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παραφυσικά φαινόμενα…
Το Φαινόμενο HutchisonΕφευρέτης είναι ο John Hutchison και η μηχανή δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Η εκπληκτική ιδιότητα που ισχυρίζεται είναι η αιώρηση βαριών, μη μαγνητικών αντικειμένων.
Το Φαινόμενο HutchisonΕφευρέτης είναι ο John Hutchison και η μηχανή δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Η εκπληκτική ιδιότητα που ισχυρίζεται είναι η αιώρηση βαριών, μη μαγνητικών αντικειμένων.
Το 1979 ο John Hutchison από το Vancouver του Καναδά ανακάλυψε τυχαία ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο καθώς πειραματιζόταν με διαμήκη κύματα, κύματα που είχαν τραβήξει επίσης το ενδιαφέρον του εφευρέτη Nikola Tesla. Μια εξήγηση για το περίφημο αυτό φαινόμενο είναι ότι είναι το αποτέλεσμα πολύ ισχυρών παρεμβολών ραδιοκυμάτων. Βαριά αντικείμενα, ακόμα και μη μαγνητικά, μη μεταλλικά αντικείμενα, αιωρούνται ή πετάνε στον αέρα. Επηρεάζονται αντικείμενα από μέταλλο, πορσελάνη, ξύλο και λάστιχο. Ακόμα, σκληρά κράματα μετάλλων γίνονται μαλακά και ευλύγιστα. Ο Hutchison έκανε πειράματα ακόμα και με επιστήμονες από τα εργαστήρια του Los Alamos. Το φαινόμενο βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε σε διαδικτυακή τηλεόραση. Ακόμα δεν έχει βρεθεί πλήρης εξήγηση του φαινομένου αλλά οι πιθανές συνέπειές του είναι τεράστιες.
Η Ενεργειακή ΜηχανήΕφευρέτης είναι ο Joseph Newman και η γεννήτρια που έχει σχεδιάσει έχει, όπως ισχυρίζεται, τη δυνατότητα να παράγει ουσιαστικά απεριόριστη ενέργεια. Συγκεκριμένα, παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή με την οποία τροφοδοτείται, κάτι που θεωρείται αδύνατο από τους ισχύοντες νόμους της Φυσικής. Ο Newman λέει ότι οι αρχές της μηχανής του θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε αυτοκίνητα, σε οικιακές συσκευές, σε εξοπλισμό αγροκτημάτων, σε πλοία και αεροπλάνα. Εάν η μηχανή του δούλευε όπως περιγράφει, τι θα σήμαινε αυτό; Μια πηγή ενέργειας που είναι άφθονη, φθηνή και περιβαλλοντικά ακίνδυνη, μοιάζει σχεδόν με μαγική. Ο εφευρέτης πρέπει πάντως να κατασκευάσει μια μηχανή που να εκμεταλλεύεται πρακτικά τις αρχές που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε. Για την ώρα ψάχνει για χρηματοδότηση. Δεν είναι λίγοι και όσοι ασκούν κριτική για τις ιδέες του. Σύμφωνα με ισχυρισμούς όσων τον αμφισβητούν, σε μια δοκιμή της μηχανής του που έγινε στο Εθνικό Γραφείο Προτύπων, η μηχανή του Newman επέστρεψε μόνο ένα με δύο τρίτα από την ενέργεια με την οποία είχε τροφοδοτηθεί. Συσσωρευτής ΟργόνηςΕφευρέτης της συσκευής αυτής είναι ο Wilhelm Reich και ο ισχυρισμός αφορά ένα είδος ενέργειας, την οργόνη, που χρησιμοποιείται ως πηγή ισχύος.
Η προέλευση της θεωρίας για την οργόνη είναι ο αιθέρας, μια αόρατη ουσία (πηγή ενέργειας) που μας περιβάλλει. Ο Δρ. Wilchelm Reich αποκαλούσε την ενεργειακή αυτή πηγή, οργόνη. Σύμφωνα με το ‘Orgone Energy: A Power Alternative’, το 1939 ο Reich εργαζόταν με ‘βιονικά πειράματα’ και κατά λάθος ανακάλυψε πως κάποια από τα βιόνια εξέπεμπαν μια ενέργεια που δεν υπάκουε τους νόμους που ισχύουν για κάθε άλλη γνωστή μορφή ενέργειας. Ένα βιόνιο είναι ένα κυστίδιο ενέργειας που σχετίζεται με τη μετάβαση από μια μη ζωντανή σε μια ζωντανή ύλη.
Ο Reich δημιούργησε μια συσκευή που απαρτιζόταν από εναλλασσόμενους χώρους μεταλλικών και οργανικών ουσιών που όπως ισχυρίστηκε, μπορούσαν να συλλέγουν οργονική ενέργεια. Όσοι συνέχισαν τις έρευνες του Reich, ο οποίος πέθανε το 1957, λένε ότι η συσσώρευση της ενέργειας είναι μετρήσιμη, αλλά αγωνίζονται ακόμα να μετατρέψουν αυτήν την ‘ελεύθερη ενέργεια’ σε μηχανική ενέργεια η κινητήρια δύναμη. Η ύπαρξη της οργόνης είναι φυσικά κάτι που αμφισβητείται από την ισχύουσα επιστήμη. Γεννήτρια χωρίς ΚαύσιμαΕφευρέτης της γεννήτριας είναι ο περίφημος Nikola Tesla και η ηλεκτρική γεννήτριά του δε θα χρειαζόταν κανένα καύσιμο για να λειτουργήσει. Η συγκεκριμένη είναι από τις πιο έντονα αμφισβητούμενες εφευρέσεις του Tesla, καθώς εάν
λειτουργούσε όπως ο ίδιος είχε περιγράψει, θα παρείχε απεριόριστες ποσότητες ελεύθερης ενέργειας. 10 χρόνια μετά από τότε που πατένταρε μια μέθοδο για την παραγωγή εναλλασσόμενου ρεύματος, το είδος του ρεύματος που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα, ο Tesla ισχυρίστηκε ότι επινόησε μια ηλεκτρική γεννήτρια που δεν κατανάλωνε καθόλου καύσιμα. Το 1931 είχε δηλώσει στην Brooklyn Eagle, «τιθάσευσα τις κοσμικές ακτίνες και τις έκανα να λειτουργούν μια κινητική συσκευή. Πάνω από 25 χρόνια πριν είχα ξεκινήσει τις προσπάθειές μου να τιθασεύσω τις κοσμικές ακτίνες και μπορώ τώρα να δηλώσω ότι επέτυχα.» Αν και ο Tesla αρχειοθέτησε μια πατέντα για μια συσκευή που ονόμασε ‘Μηχανή για την Εκμετάλλευση Ακτινοβολούμενης Ενέργειας’ (Apparatus for the Utilization of Radiant Energy, Νο. 685,957), είναι αμφίβολο το ότι έχει κατασκευαστεί ποτέ ή ότι αποδείχτηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει. Αλλιώς, δεν θα χρειαζόταν πλέον να πληρώνουμε λογαριασμούς ρεύματος. Συσκευή Αντιβαρύτητας Εφευρέτης της συσκευής αυτής, που αφορά αντιβαρύτητα του είδους που εφαρμόζεται σε ιπτάμενους δίσκους, είναι ο Thomas Townsend Brown. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο Brown σχεδίαζε και ανύψωνε παράξενους μεταλλικούς δίσκους για πάνω από 40 χρόνια. Και παρόλο που πέθανε μόλις το 1987, δε φαίνεται να υπάρχουν φωτογραφίες, ταινίες ή βίντεο κάποιας μηχανής του που να πετάει. Σύμφωνα με μάρτυρες όμως, ο Brown ανύψωνε λεπτούς δίσκους που ήταν συνδεδεμένοι με ένα κοντάρι, οι οποίοι πέταγαν γύρω από αυτό χωρίς εμφανή μέσα κινητήριας δύναμης. Ο ίδιος έλεγε ότι τροφοδοτούνταν από ένα παράξενο ηλεκτρικό φαινόμενο που το ονόμαζε ‘Biefeld-Brown effect’.
Πώς λειτουργούσε; Σύμφωνα με ιστοσελίδα που φέρει το όνομά του (Thomas Townsend Brown), «Το φαινόμενο Biefeld-Brown λέει ότι ένας ηλεκτρικός πυκνωτής, όταν φορτίζεται, θα κινηθεί με κατεύθυνση προς τον θετικό του πόλο και θα παραμείνει έτσι τοποθετημένος μέχρι να αποφορτιστεί, εάν μπορεί να το κάνει, ανεξάρτητα με το ποιος πόλος ή ποια πλευρά του διηλεκτρικού έχει γίνει θετική. Η αντίδραση είναι μια πεπερασμένη αλλά εξαφανιζόμενα μικρή κίνηση όλης της υπόλοιπης ύλης στο σύμπαν. Αλλά οι κοντινότερες μάζες επηρεάζονται πρώτα και περισσότερο!» Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το δούμε με τα μάτια μας
xorisoria.org
xorisoria.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου