Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Νοεμβρίου 05, 2014

Φλόριντα: Με φυλάκιση απειλείται 90χρονος γιατί τάιζε αστέγους

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας ενενηντατετράχρονος γιατί έδινε φαγητό σε άπορους, εξαιτίας ενός νόμου στη Φλόριντα που απαγορεύει το μοίρασμα φαγητού σε δημόσιους χώρους και ορίζει παράνομους τους αστέγους.

Ο Άρνολντ Άμποτ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και εξήντα ημερών καθώς και πρόστιμο $500 επειδή τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί να μοιράζει φαγητό σε άστεγους ανθρώπους σε πάρκο την Κυριακή.

Συγκεκριμένα , συνελήφθη και κατηγορήθηκε μαζί με δύο ιερείς, στο πάρκο έξω από την Εκκλησία της περιοχής, η οποία προετοίμαζε εκατοντάδες γεύματα στην κουζίνα της, και τα μοίραζε σε άστεγους, κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στους αστυνομικούς "ντροπή σας".

Ο Άμποτ δήλωσε ότι «ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε και φώναξε "κάτω το πιάτο αυτή τη στιγμή, σαν να κρατούσα όπλο".

Και πρόσθεσε: "αυτοί είναι φτωχότεροι των φτωχών, δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, πώς μπορείς να τους διώξεις?

Το 1999, ο Άρνολντ Άμποτ είχε μηνύσει την πόλη του Fort Lauderdale γιατί είχε απαγορευθεί η σίτιση αστέγων στην παραλία, τότε το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος ήταν εναντίον του Συντάγματος και τον είχε δικαιώσει.

Ο ισχύων νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει παράνομους τους άστεγους αλλά και τους πολίτες και τις οργανώσεις που τους προσφέρουν συσσίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου