Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 29, 2016

Η Ακρόπολη φέρει ακόμη ίχνη καταστροφής από το 480 π. Χ. και τους Πέρσες!



Ηταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του μνημείου της Ακρόπολης.
Διόμισυ χιλιάδες χρόνια μετά παρουσιάζονται τα ίχνη της.

΄Ηταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που υπέστη η Ακρόπολη των Αθηνών στην ιστορία της.

Το 480 π.Χ. οι Πέρσες πραγματοποίησαν τη δεύτερη εκστρατεία τους. Πυρπόλησαν την Αθήνα, ανέβηκαν στην Ακρόπολη, κατέστρεψαν κι έκαψαν ναούς κι αναθήματα.
Διώχθηκαν, όμως, μετά από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π. Χ.) και τη μάχη των Πλαταιών (479 π.Χ.)
Μοιάζει σχεδόν απίθανο αλλά περίπου δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά υπάρχουν ακόμα μαρτυρίες της τρομακτικής καταστροφής της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π. Χ. Και είναι αυτά τα γλυπτά - μάρτυρες που θα παρουσιαστούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, λοιπόν,
το Μουσείο Ακρόπολης θα παρουσιάσει σειρά γλυπτών που μαρτυρούν με ίχνη βίαιης θραύσης και θερμικής αλλοίωσης την τρομακτική καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ.
Οι παρουσιάσεις για την Περσική καταστροφή θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ανά μία ώρα, σε ομάδες 30 ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις, η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.
Επιπρόσθετα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και στην περιοδική έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου