Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

'Πρόσκληση Φορέων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Πριν από λίγες μέρες βγήκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωή» (ΕΕΤΑΑ) για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ.
Φέτος οι αιτήσεις που κατατέθηκαν συνολικά στο πρόγραμμα αφορούσαν 132.859 παιδιά. Είναι αυξημένες δηλαδή κατά 9,2% σε σχέση με το 2015, καθώς για όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια, το κόστος του παιδικού σταθμού, δημοτικού ή ιδιωτικού, είναι δυσβάσταχτο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι οι γονείς που δεν καταθέτουν καν αίτηση (δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι κ.λ.π.), γνωρίζοντας ότι θα απορριφθεί με βάση τα κριτήρια που προϋποθέτει το πρόγραμμα. Παρόλα αυτά τα παιδιά που τελικά θα πάρουν το πολυπόθητο «κουπόνι» (voucher) είναι μόλις 84.800!!!
Δηλαδή, αποκλείστηκαν 48.059 παιδιά!!! Μάλιστα, τα 36.769 πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (τυπικές και ουσιαστικές) και τα κριτήρια (εισοδηματικά και άλλα) για να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα. Η αιτιολογία της απόρριψης της αίτησης ήταν ότι το κονδύλι του προγράμματος δε φτάνει για να χρηματοδοτήσει τόσες θέσεις!!!
Επιπλέον φέτος για πρώτη φορά το «κουπόνι» (voucher) δίνεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό, τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών (προγραμματισμός προσλήψεων, προμηθειών, χρηματοδότηση). Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι δημοτικοί παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν τουλάχιστον το πρώτο διάστημα στην λογική «βλέποντας και κάνοντας».
Σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνει εκτός προσχολικής αγωγής κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα. Η προσχολική αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν για αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια.
Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους γονέων και τους μαζικούς φορείς του Βορείου Τομέα σε κοινή σύσκεψη για να συντονίσουμε την δράση μας την Τετάρτη 28/9/2016 στις 19:00 στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακειμ 4 πλησίον του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου