Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2016

Γιατί βρετανός κτηνοτρόφος έβαψε όλα του τα πρόβατα πορτοκαλί; (φωτο)



Με το ιδιόμορφο αυτό μέτρο, ο βρετανός κτηνοτρόφος ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή του.

Κουρασμένος να του κλέβουν ζώα από το κοπάδι του, ένας κτηνοτρόφος στο Lakeland District, στη βόρεια Αγγλία (Ηνωμένο Βασίλειο), αποφάσισε να βάψει τα πρόβατά του για να αποτρέψει τους κλέφτες. Ο Πιπ Σίμπσον αποφάσισε να «δώσει χρώμα» στο κοπάδι του αφού τα τελευταία τέσσαρα χρόνια του είχαν κλέψει, τουλάχιστον, 300 ζώα, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Χρησιμοποιώντας σπρέι βαφής, ο κτηνοτρόφος έβαψε, περίπου, 800 πρόβατα, με φωτεινό πορτοκαλί, ώστε να είναι ορατά στο βουνό και λιγότερο ελκυστικά για τους κλέφτες. Ο κτηνοτρόφος τονίζει ότι αυτή ήταν η μόνη λύση ώστε τα ζώα του να ξεχωρίζουν από των άλλων και επίσης να εξασφαλίσει ότι το χρώμα δεν θα είχε τοξικές επιδράσεις στα πρόβατα. «Ελπίζω ότι αυτό θα αποτρέψει τους κλέφτες (...) η κλοπή προβάτων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, είναι πιθανόν ο κλέφτης να είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής, που την γνωρίζει καλά», τονίζει.

Μια έκθεση της Εθνικής Ένωσης Αγροτών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι εξαιτίας της τέλεσης αγροτικών εγκλημάτων η χώρα έχασε 5 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Η ζωοκλοπή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και μάλιστα, ορισμένα από τα κλεμμένα ζώα πωλούνται είτε στην εγχώρια είτε σε ξένες αγορές σε υψηλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου