Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήματα του Γ' Ράιχ, ναζιστικό σήμα και τόμοι του «Mein Kampf» σε «χρονοκάψουλα» των Ναζί στην Πολωνία

Ένας μαύρος κύλινδρος- «χρονοκάψουλα» γεμάτος με αντικείμενα των Ναζί βρέθηκε θαμμένος σε τσιμέντο σε παλιό ναζιστικό κέντρο εκπαίδευσης στην Πολωνία.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται πολωνικά μέσα, η «χρονοκάψουλα» (δοχείο στο οποίο τοποθετούνται αντικείμενα- κειμήλια και κρύβεται με σκοπό να το βρουν οι επόμενες γενιές) βρέθηκε στην πολωνική πόλη του Ζλοτσιένιτς, που ανήκε στη Γερμανία μέχρι το 1945.

Αν και ήταν γνωστό από παλιά ότι ήταν κρυμμένη στο Ordensburg Krossinsee, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από τον πολωνικό στρατό, η πρόσβαση των επιστημόνων σε αυτήν ήταν αδύνατη για δεκαετίες. Το συγκεκριμένο κέντρο εκπαίδευσης χρησιμοποιούνταν από τους Ναζί για την εκπαίδευση μελλοντικών ηγετών.

Για να μπορέσουν να φτάσουν στη χάλκινη χρονοκάψουλα, οι ερευνητές χρειάστηκε να ξεπεράσουν υπόγεια ύδατα και όγκους τσιμέντου, καθώς και γερμανικές νάρκες.

Αφού την άνοιξαν με αλυσοπρίονο, διαπίστωσαν ότι περιείχε ένα αυθεντικό ναζιστικό σήμα και δύο τόμους του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, «Mein Kampf», καθώς και φακέλους γεμάτους με νομίσματα, φωτογραφίες και γράμματα. Επίσης, μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβανόταν και ένα βιβλίο για τα 600 χρόνια της ιστορίας της πόλης, όπως και εφημερίδες από το 1934.

Τα αντικείμενα έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση- σαν να είχαν τοποθετηθεί εκεί «χθες», σύμφωνα με τους ερευνητές. Θεωρείται πως τοποθετήθηκαν εκεί στις 22 Απριλίου 1934, όταν κατασκευαζόταν το κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου