Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2016

10 Σοφά λόγια της τελευταίας χιλιετίας…



Λόγια σοφά που γράφτηκαν στο διάστημα της τελευταίας χιλιετίας για τις πιο σημαντικές αξίες του ανθρώπου… Την καλοσύνη, την ελπίδα, την υπομονή, το κουράγιο. Αυτή η “σοφία” που μας χάρισε το παρελθόν, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο για το μέλλον…

1. “’Αλλά πρώτα θα δεις την ερημιά και θα της δώσεις το δικό σου νόημα’ είπε. ‘Πριν απ’την καρδιά σου θα’ναι αυτή και μετά πάλι αυτή θα ακολουθήσεις. Τούτο μόνο να ξέρεις: ό,τι σώσεις μες στην αστραπή, καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει.

” Οδυσσέας Ελύτης (1911-1996)

2.“Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν από μας. Αλλά και τί μ’αυτό; Πρέπει να επιμένουμε και, πάνω απ’όλα να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πρέπει να πιστέψουμε πως είμαστε προικισμένοι για κάτι και πως αυτό το κάτι, μ’οποιοδήποτε κόστος, πρέπει να επιτευχθεί.”

Marie Curie (1867-1934)

3. “Kερδίζεις δύναμη, θάρρος κι αυτοπεποίθηση από την κάθε εμπειρία που σ’αναγκάζει να σταθείς και να αντιμετωπίσεις τον φόβο καταπρόσωπο. ‘Το ξεπερνώ αυτό που με φοβίζει. Μπορώ να αντιμετωπίσω κι οτιδήποτε θ`ακολουθήσει. Πρέπει να κάνεις αυτό που νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις.”

Eleanor Roosevelt (1884-1962)

4. “Έχω κουραστεί απ’τα σπουδαία πράγματα και τα μεγάλα σχέδια, τους σπουδαίους θεσμούς και τη μεγάλη επιτυχία. Μ’ενδιαφέρουν μόνο αυτές οι μικρές, αόρατες ανθρώπινες δυνάμεις της αγάπης που λειτουργούν από άτομο σε άτομο, κινούμενες απαρατήρητες, μέσα από χαραμάδες του κόσμου, σαν πάμπολλα ριζίδια ή σαν τριχοειδείς ροές νερού, αν τους δοθεί χρόνος θα διαβρώσουν τα σκληρότατα μνημεία της υπερηφάνειας.”

William James (1842-1910)

5. “Πότε πραγματικά θα μάθουμε πως όλοι συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο, πως είμαστε όλοι μέλοι ενός σώματος; Μέχρι να πληρωθεί ο κόσμος απ’το πνεύμα της αγάπης για τους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα ή πίστη, μέχρι να πληρωθεί η μεγάλη μάζα των ανθρώπων από το πνεύμα της ατομικής υπευθυνότητας για την ευημερία του καθενός, κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί ποτέ να εδραιωθεί.

” Helen Keller (1880-1968)

6. “Ελπίδα είν’αυτό το πράγμα με φτερά που στην ψυχή κουρνιάζει και τραγουδά τραγούδι χωρίς λόγια κι ούτε στιγμή δε σταματά.”

Emily Dickinson (1830-1886)

7. “Πρόσεξε, ζούμε τα πάντα: την πείνα, τη δίψα, τη στέρηση, τον πόνο, όλες τις θλίψεις και τις δυστυχίες, όλες τις πίκρες και τις λύπες. Μας επιβάλλει η ζωή τις πιο δεινές δοκιμασίες στην ψυχή και στο κορμί, μα δεν μπορούε να πεθάνουμε, κι ας είμαστε άρρωστοι κι εξουθενωμένοι. Ω! Όλα τα πράγματα μπορούν να ξαναγεννηθούν!”

Elisabeth Akers Allen (1832-1911)

8. “Δεν σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία, μα την ομορφιά που ακόμα υπάρχει.”

Άννα Φρανκ (1929-1945)

9. “’Κι αυτό θα περάσει’. Έμαθα αυτές τις λέξεις απ’τη γιαγιά μου σαν μια φράση που χρησιμοποιείται σ’όλες τις περιπτώσεις στη ζωή σου. Όταν τα πράγματα είναι απόλυτα φοβερά, όταν όλα είναι περίφημα και υπέροχα και θαυμάσια κι ευτυχισμένα. Πες αυτές τις λέξεις στον εαυτό σου. Θα σου δώσουν μια αίσθηση προοπτικής και θα σε βοηθήσουν τόσο στο να χαρείς πιο πολύ το καλό, όσο και στο να δεχτείς στωικά το κακό.

” Claire Rayner (1931-2010)

10. “Κάποια μέρα, αφού θα έχουμε κυριαρχήσει στους ανέμους, στα κύματα, στις παλίρροιες και στη βαρύτητα, θα τιθασεύσουμε την ενέργεια της αγάπης. Τότε, για δεύτερη φορά στην ιστορία του κόσμου, ο άνθρωπος θα έχει ανακαλύψει τη φωτιά.”

Pierre Teilhard De Chardin (1881-1955)



 klik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου