Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 09, 2016

Γιατί η κανέλα ταιριάζει με το μήλο;



Φέτες μήλου πασπαλισμένες με κανέλα. Είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο αλλά και μια υγιεινή πρόταση, όταν έρχεται ο πειρασμός για μια γλυκιά λιχουδιά. Δες γιατί.


Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αρωματικά και ευεργετικά μπαχαρικά, που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Τη χρησιμοποιούσαν ως μέσο συναλλαγής, ως φάρμακο, για να δίνει ξεχωριστή γεύση στα φαγητά και τα γλυκά τους, αλλά και για τις αφροδισιακές ιδιότητες που πίστευαν ότι είχε. Η σπουδαιότερη όμως σύγχρονη επιστημονική έρευνα έδειξε ότι η κανέλα (και συγκεκριμένα η σκόνη του μπαχαρικού) μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των διαβητικών.

Ο σίδηρος θέλει C

Η κανέλα, εκτός των άλλων, είναι καλή πηγή σιδήρου. Όμως για να μεγιστοποιηθεί η απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, χρειάζεται να γίνει ένας συνδυασμός με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C. Γι΄ αυτό και η κανέλα ταιριάζει με το μήλο, που διαθέτει στα συστατικά του τη συγκεκριμένη βιταμίνη




.[Φωτό: © Depositphotos.com/Elena Schweitzer]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου