Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Καισαριανής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... 


Συντάκτης: 

Στον Δήμο Καισαριανής παραχωρείται για 40 χρόνια έκταση 464 στρεμμάτων στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου.
Πρόκειται για τμήμα του δημόσιου ακινήτου των 710 στρεμμάτων που είχε παραχωρηθεί με νόμο του 1930 για τις ανάγκες της Σκοπευτικής Εταιρείας και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής γίνονταν εκτελέσεις αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με κορυφαία στιγμή την εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά του 1944.
Το 1984, έπειτα από 17ήμερη κατάληψη των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, με απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, ένα τμήμα 110 στρεμμάτων διαμορφώθηκε υποδειγματικά σε χώρο μνήμης. Επίσης έχουν διατεθεί μικρότερες εκτάσεις για την ανάπλαση των προσφυγικών και τις ανάγκες σχολείων.
Το μεγαλύτερο μέρος παρέμεινε στο Δημόσιο και το 2014 είχε περιληφθεί στη λίστα με τα προς... πώληση ακίνητα που είχε στη διάθεσή του το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακολούθησε γενική κινητοποίηση και, όπως είχε δεσμευτεί τότε ο Αλέξης Τσίπρας, το ακίνητο περνά στη διαχείριση του δήμου, με σκοπό να το αναδείξει με σεβασμό στην ιστορία του και με ρητή διάταξη ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση.
Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση, την οποία υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Ν. Φίλης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Χρ. Σπίρτζης και Τρ. Αλεξιάδης.

O δήμαρχος Καισαριανής δεν θα συμμετάσχει στην ομιλία Τσίπρα για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου.


Christos Giannimpas
Κύριε Δήμαρχε.
Η παραχώρηση του σκοπευτηρίου έγινε στον ΔΗΜΟ Καισαριανής, ως αποτέλεσμα των αγώνων πολλών και ΟΧΙ ΜΟΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου