Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2016

Μπορεί όλη η Ελλάδα να ξεπουλιέται, αλλά εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα κομματάκι της – το Σκοπευτήριο της – θα ανήκει, με νόμο μάλιστα, στο λαό της Αθήνας, στον λαό της Ελλάδας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αχιλλέας Ομήρου
ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΑΥΓΗ» [http://www.avgi.gr/…/to-skopeuterio-kaisarianes-sto-demo-ka…] την εκδήλωση που είχε οργανωθεί για την απόδοση στον Δήμο Καισαριανής, τον λαό της Καισαριανής και σε όλο τον Ελληνικό λαό –όπως εμφατικά τόνισε ο ομιλητής/εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης– ευχαριστώντας ταυτόχρονα γι αυτό την σημερινή Κυβέρνηση και τον παρόντα στην εκδήλωση πρωθυπουργό μας. «Αυτός ο χώρος με νόμο που...
έφερε η σημερινή κυβέρνηση και ψηφίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής πέρασε ΟΡΙΣΤΙΚΆ στο λαό της Καισαριανής, στο λαό της Αθήνας, στο λαό όλης της Ελλάδας. Είναι γνωστό πως το πέρασμα του Σκοπευτηρίου στις δημοτικές αρχές και το λαό ήτανε ένα πάγιο αίτημα των Αντιστασιακών οργανώσεων, που μετράει πάνω από εφτά δεκαετίες», είπε στην αρχή ο ομιλητής.
Καταλαβαίνω απόλυτα την συγκίνηση του για το «πέρασμα» του χώρου του Σκοπευτηρίου που το χώμα του πότισαν με το αίμα τους εκατοντάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Αλλά έχω κάποιες απορίες. Όταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ τώρα και πάνω από επτά δεκαετίες έχει περάσει στα χέρια όχι μόνο των ελλήνων αλλά και των ξένων «προστατών» της – των Μεγάλων Δυνάμεων !! – όταν μόλις πολύ πρόσφατα, πάλι με νόμο – τον 4425/16 [«Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις». ΦΕΚ 185 τ.Α’-30 Σεπτεμβρίου 2016] πέρασαν στο υπερ-ταμείο η γη και το νερό μας,μήπως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι απλώς το «καθρεφτάκι», η «χάντρα» που έδωσαν στους ιθαγενείς και τους αγνούς και τα μέγιστα συμπαθητικούς αγωνιστές της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης. Έτσι απλώς για να τους κάνουν να ξεχάσουν ότι αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν – «θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά» - σήμερα ακριβώς και με σειρά νόμων [όχι μόνο με τον 4425/16] και μνημονίων [και το τρίτο που ψήφισε το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής] , εκχωρούνται στους ίδιους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές και καταπιεστές του ελληνικού λαού;
Ως φαίνεται ο συμπαθέστατος ομιλητής και η οργάνωση που εκπροσωπεί δεν πρόσεξαν αυτή την «μικρή» λεπτομέρεια. Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αν έτσι τους συνέβη. Γιατί και τότε που τα στρατεύματα του Σκόμπυ μαζί με τους γερμανοτσολιάδες και χίτες τους έπαιρναν τις γειτονιές μια-μία, τραγούδαγαν κάπως παράξενα ξένοιαστα «Μας πήραν το Παγκράτι τζουμ τριαλαρούμ μα θα τους βγει το μάτι ΚΚΕ, Κου Κου Ε». Πολύ καλό είναι να θυμόμαστε και να τιμάμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Να θυμόμαστε τους αγώνες και τις θυσίες τους. Το αίμα που έχυσαν για την Εθνική και Κοινωνική μας απελευθέρωση. Να θυμόμαστε και να τιμάμε και τον Δημοκρατικό Στρατό – όπως αρέσει στο ΚΚΕ – και να τα λέμε όλα αυτά και στη νεολαία. Αρκεί να μην ξεχνάμε ότι: Πρώτον ο γενναίος αυτός λαός, ο αγωνιστής, που δεν φοβήθηκε τον θάνατο, παρ’ όλους τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα που έδωσε, ηττήθηκε. Δεύτερον πάλι παρά τους αγώνες, τις θυσίες, τους νεκρούς του, τα χρόνια που ακολούθησαν, που πάλι έδωσε για Εθνική Δημοκρατική Αλλαγή, για έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΟΚ, την Κύπρο, κλπ κλπ ηττήθηκε πάλι. Μόνο που αυτή την φορά στο γνωστό μέτωπο των αντιλαϊκών και αντεθνικών δυνάμεων – αυτών και πριν εφτά δεκαετίες ήτανε πάλι απέναντι του – τώρα προστέθηκε και άλλη μία: η Αριστερά. Ένα μεγάλο τμήμα της. Και μάλιστα αυτή τώρα έχει αναλάβει να νομιμοποιήσει, δικαιολογήσει και εξωραΐσει αυτή την ήττα του. Να του την παρουσιάσει μάλιστα και ως νίκη του. Αν όχι άμεση, αλλά ως μια αρχή που το τέλος της – μετά πάρα πολλά χρόνια, ακριβώς πόσα δεν μπορούμε να πούμε – θα είναι η λευτεριά του λαού, ο σοσιαλισμός και ό,τι γενικά χρόνια ονειρευότανε και για το οποίο αγωνιζότανε.
Αφού τον άκουσα μέχρι το τέλος , σκέφτηκα με μεγάλη μελαγχολία αλήθεια «μα αν δεν ήτανε και τότε όλος αυτός ο κόσμος αφελής, όπως ο καλοσυνάτος σημερινός ομιλητής, θα είχε ηττηθεί; Όχι». Μόνο που η αφέλεια, η τυφλή πίστη στην εκάστοτε ηγεσία του, δεν λέει να εγκαταλείψει και τον κόσμο της αριστεράς. Τον λαό γενικότερα. Γιατί κι αυτό το μεγάλο κομμάτι του που ακολουθεί π.χ. την δεξιά και την ροζ αριστερά, μήπως κι αυτό δεν πάσχει από μπόλικη αφέλεια; Δεν πίστευε κάποτε ότι θα «φάει με χρυσά κουτάλια», όπως τον διαβεβαίωναν; Αντί για χρυσά κουτάλια για να φάει ένα πιάτο φαγητό βρέθηκε στην ξενιτιά: Αμέρικα, Αυστραλία, Γερμανία, Βέλγιο κλπ. Μήπως πάλι από αφέλεια δεν πίστεψε ότι λεφτά υπάρχουν – για μοίρασμα – και έδωσε 44% στον Γιώργο; Δεν πίστεψε στην συνέχεια τον Αντώνη; όσα υποσχότανε και ανέλυε στα Ζάππεια; Δεν πίστεψε ότι ο Αλέξης ο τρομερός με την παρέα του θα σχίσουν τα μνημόνια – με ένα νόμο, ένα άρθρο – και ότι θα κάνουν όλους τους «κακούς» να χορεύουν με συνοδεία νταούλια; Ύστερα από αυτό πώς ψηφίζοντας Όχι στο δημοψήφισμα θα τους τρίβαμε την μούρη; Κι όμως πάλι αφελείς πιαστήκαμε και το 63% Όχι έγινε μέσα σε λίγες μαγικές ώρες Ναι. Και ψηφίσαμε και τρίτο μνημόνιο – παρά την θέληση μας !!. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Οι συνθήκες, οι συγκυρίες δύσκολες. Για εμάς του αριστερο-δεξιούς. Για τους «κάργα» δεξιούς και διεφθαρμένους και διαπλεγμένους ψευτο-σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ οι συνθήκες ως φαίνεται ήτανε αφάνταστα πιο εύκολες. Αλλά να που τώρα, μπορεί όλη η Ελλάδα να ξεπουλιέται, αλλά εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα κομματάκι της – το Σκοπευτήριο της – θα ανήκει, με νόμο μάλιστα, στο λαό της Αθήνας, στον λαό της Ελλάδας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου