Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2016

Το «μαργαριτάρι της Αυστρίας» κάτω από τη σκιά των Άλπεων



Αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα και πολυφωτογραφημένα χωριά της Αυστρίας και όχι άδικα καθώς η ομορφιά του εξηγεί το γιατί. Το γραφικό Χάλστατ βρίσκεται στην περιοχή Salzkammergut και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης.



Σε αυτό τον χώρο αναπτύχθηκε στην πρώιμη εποχή του σιδήρου ο «πολιτισμός του Χάλστατ», ενώ αυτό μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το ειδυλλιακό αυστριακό χωριό που στέκεται τόσα χρόνια κάτω από τη σκιά των Άλπεων αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθώς συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού με το μοναδικό φυσικό τοπίο, στο οποίο συμβάλλει και η λίμνη.

Η περιοχή διαθέτει πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα ενώ ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες και χειμερινά σπορ. Σε αυτή τη στενή λωρίδα της όχθης ανάμεσα στα απότομα βουνά ξεπροβάλλουν τα πυκνοκτισμένα σπίτια με κάποια τμήματά τους να είναι κατασκευασμένα ακόμη και πάνω στη λίμνη.

Παλιά τα παρόχθια σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους μόνο με βάρκες ή μέσω του «πάνω δρόμου», ενός στενού διαδρόμου που περνούσε μέσα από τις σοφίτες. Ο πρώτος δρόμος προς το Χάλστατ διανοίχτηκε το 1890 εν μέρει με τη χρήση εκρηκτικών.

Πολλές από τις εικόνες του χωριού θυμίζουν κυριολεκτικά καρτ ποστάλ και νομίζει κανείς ότι πρόκειται για ζωγραφιές και όχι για φωτογραφίες.

Παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά σοκάκια και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν το εντυπωσιακό «μωσαϊκό» που θα συναντήσει εκεί ο επισκέπτης και θα κρατήσει όταν φύγει σαν μια ξεχωριστή ανάμνηση.

Επιπλέον, αν βρεθείτε εκεί αξίζει να επισκεφθείτε τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού στον κόσμο που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελώντας έναν προορισμό ξεχωριστό, μέσα στην καρδιά των Άλπεων, το Χάλστατ μοιάζει με επίγειο παράδεισο…

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου