Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΣΚΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ: ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ θέλει Δημοψήφισμα για την Εκκλησία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Διαβάζουμε διάφορα για τη δήλωση του Ιερώνυμου περί δημοψηφίσματος και πρέπει να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:
1. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μίλησε για Δημοψήφισμα περί χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας. Είναι πολύ πιο έξυπνη η αναφορά του περί "χωρισμού Λαού - Εκκλησίας", που αν είναι να γίνει θα γίνει με καταφυγή στο λαό και με πρωτοβουλία των "άλλων", δηλαδή των..."αντικληρικαλικών".
2. Με τον τρόπο αυτό: α) δεν ταυτίζεται ευθέως και γραμμικά με την "πρωτοβουλία Χριστόδουλου" στις αρχές του '00 (ταυτότητες), δηλαδή δεν εμφανίζεται αυτός και η Εκκλησία σε θέση "επιτιθέμενων" και, β) επιχειρεί μέσω της υπόνοιας "δημοψηφίσματος" να μετατοπίσει τον αυτονόητο διοικητικό διαχωρισμό Κράτους / Εκκλησίας σε συνολικό και μείζον εθνικό ιδεολογικό ζήτημα, στηριζόμενος, όπως νομίζει, στην κινητοποίηση του συντηρητικού κόσμου και της Δεξιάς.
Καλοδεχούμενο λοιπόν ένα Δημοψήφισμα. Οχι όμως με γενικά και αόριστα ερωτήματα που θα επιτρέψουν μια "λαϊκιστική" μετάθεση (κατά πως θα λέγανε και οι νεοφιλελεύθεροι), αλλά με ένα συγκεκριμένο και κομβικό ερώτημα:
Συμφωνείτε οι μισθοί των 10.000 ιερέων να καταβάλλονται από το κράτος, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Χριστόφορος Βερναρδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου