Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Μούμια 2.500 ετών ανακάλυψαν στην Αίγυπτο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ισπανικοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία μούμια 2.500 ετών σε «πολύ καλή κατάσταση» κοντά στη νότια αιγυπτιακή πόλη του Λούξορ στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.

Το εύρημα βρίσκονταν σε ένα τάφο που πιθανόν χρονολογείται μεταξύ 1075-664 π.Χ., στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου 700 χιλιόμετρα (435 μίλια) νότια του Καΐρου.


Ο τάφος εκτιμούν ότι ανήκει σε έναν αριστοκράτη τον Amenrenef, ο οποίος ήταν «ένας υπηρέτης του βασιλικού οίκου» δήλωσε εκπρόσωπος από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου

Η μούμια είναι σε μια ανοιχτόχρωμη ξύλινη σαρκοφάγος και ήταν θαμμένη κοντά σε ένα ναό από την εποχή της τέταρτης χιλιετίας του πολεμιστή βασιλιά Thutmose ΙΙΙ.

«Η μούμια ήταν διακοσμημένη με πολλά πολύχρωμα στολίδια που θυμίζουν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αρχαία Αίγυπτο«, ανέφερε η Myriam Seco Alvarez, επικεφαλής της ισπανικής ομάδας της ανασκαφής.apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου