Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Νοσταλγικό Σαββατοκύριακο στο 3ο Φεστιβάλ Ρετρό Καρδίτσας


Με πολυποίκιλες εκδηλώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των Τεχνών συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο στο «Παυσίλυπο», το 3ο «Φεστιβάλ Ρετρό Καρδίτσας».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σάββατο

11.30 «Ας θυμηθούμε τα παλιά» - Μουσικό & φωνητικό σύνολο Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας. Υπεύθυνος καθηγητής: Βαγγέλης Τάντος.

12.00 «Ξανά στο δρόμο» . Τα παλιά ποδήλατα αποκτούν μια δεύτερη ζωή. Με τον Άρη και τον Θωμά Αντωνούλα.

18.00 «Βελονάκι: παλιές τεχνικές – νέες πρακτικές». Εργαστήρι με την Ελένη Τάντου και την Ξένια Τσέλιγκα.

19.30 «Μαντήλια και άσσοι στο μανίκι!». Μάγοι και διασκεδαστές μιας άλλης εποχής. Με τον Desdinova, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο Μαγουλιώτη. Αφήγηση: Γιώργης Χριστοδούλου

20.00 «Πρωτογενείς πηγές ιστορίας - τα παλιά σχολεία στην Καρδίτσα». Παρουσίαση: Νίκη Αγγελίνα, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Καρδίτσας.

20.30 «Μόδα είναι και γυρίζει!» Στυλ και μόδα περασμένων ετών στην Καρδίτσα. Με την Παρασκευή Σδρόλια, προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καρδίτσας

21.00 «Αθήνα: Η Ζωή στους Δρόμους». Ο λατερνατζής, ο γαλατάς, ο λούστρος και άλλοι υπαίθριοι επαγγελματίες ζωντανεύουν μέσα από τις εικόνες του Κώστα Θεοχάρη.

22.00 «Το μουσικό ρολόι του 20ου αιώνα». Συναυλία με τον Δαυίδ Ναχμία, τον Θάνο Πολύδωρα και την Έλενα Γκατζά.

Κυριακή
11.30 «Πίσω στα παλιά … της μπαντίνας τα παιδιά». Η μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας σε αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου της περιόδου 1940-1960 υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα.

12.00 «Από τη Νέα Ορλεάνη στη Δυτική Ακτή». Το σύνολο τζαζ του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας σε ένα ταξίδι στην καρδιά των jazz clubs της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του '50. Υπεύθυνος συνόλου- ενορχηστρώσεις: Νότης Λάππας

12.30 «Ένα παραμύθι … αλλιώς!». Αφήγηση και διαδραστικό παιχνίδι. Με την Χριστίνα Ψούνου και την Ζωή Σφαιροπούλου.

Παράλληλη έκθεση αρχειακού υλικού για το παλιό σχολείο στο χώρο του Παυσιλύπου από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου