Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2016

Αίγυπτος: Στο φως χαμένη πόλη τουλάχιστον 7.000 ετών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μια αρχαία πόλη χρονολογίας άνω των 7.000 ετών και ένα νεκροταφείο που χρονολογείται στην εποχή της Πρώτης Δυναστείας στην νότια επαρχία Σοχάγκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.



Οι κάτοικοι της πόλης πιθανολογείται ότι ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι καθώς και κατασκευαστές τάφων. Η ανακάλυψη της πιθανώς να αποφέρει νέα στοιχεία για την Άβυδο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Εμπειρογνώμονες τονίζουν πως η Άβυδος ήταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου προς το τέλος Προδυναστικής περιόδου και κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων Δυναστειών.




Η πόλη εντοπίστηκε 400 μέτρα μακριά από τον ναού του Φαραώ Σέτι Α', μνημείο της περιόδου του Πρώτου Βασιλείου στον Νείλο.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων έχουν φέρει στο φως έως τώρα καλύβες, απομεινάρια κεραμικών και εργαλεία επεξεργασίας σιδήρου, καθώς και 15 πελώριους τάφους, κάποιοι εκ των οποίων είναι μεγαλύτεροι από τάφους βασιλέων στην Άβυδο, τόνισε το υπουργείο.

Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου