Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2016

Το πρώτο βίντεο μέσα από το Αμερικανικό πλοίο Αριζόνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μετά από 75 χρόνια οι πρώτες εικόνες από το Αμερικανικό πλοίο, που είχε βυθιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ από τις Ιαπωνικές δυνάμεις το 1941, βλέπουν το φως της δημοσιότητας (Pics + Vid)


Το βυθισμένο Αμερικανικό πλοίο Αριζόνα ερευνήθηκε για πρώτη φορά, μετά από 75 χρόνια από τη βύθισή του, κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής επίθεσης στην Ναυτική, Αεροπορική και στρατιωτική βάση των ΗΠΑ το 1941.








Φωτογραφίες της εποχής δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και τη βύθιση του Αριζόνα, οι επιζώντες του οποίου πίστευαν ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ το πολεμικό πλοίο που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Περλ Χάρμπορ.









Ένα βιντεοσκοπημένο υλικό από τον βυθό της θάλασσας δείχνει τα απομεινάρια του πολεμικού πλοίου.

Η επίθεση από την πολεμική αεροπορία του ιαπωνικού αυτοκρατορικού ναυτικού εναντίον του Αμερικανικού στόλου που βρισκόταν αγκυροβολημένος στο Περλ Χάρμπορ, επέφερε τεράστιες απώλειες στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται πως οι νεκροί έφτασαν τους 2.400, ενώ πολλοί ήταν οι τραυματίες, όπως και οι ζημιές στα πολεμικά πλοία.








Ο βομβαρδισμός του Περλ Χάρμπορ έβαλε τέλος στην ουδετερότητα των ΗΠΑ και οδήγησε στην εμπλοκή τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.








Τώρα, το κουφάρι του πλοίου "εμφανίστηκε" μετά από 75 χρόνια, ζωντανεύοντας τις μνήμες των επιζώντων, που παρακολουθώντας το βίντεο από τον βυθό της θάλασσας, περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικού του.

Το βίντεο τραβήχτηκε από ερευνητές - δύτες, που εντόπισαν το πλοίο στο βάθος του Ωκεανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου