Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 29, 2016

Ένα κλεμμένο τρένο, βαμπίρ και κοπάδι ταράνδων: Tρία από τα πιο τρελά στρατιωτικά σχέδια που πέτυχαν



Το Business Insider παρουσιάζει σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο τον τρόπο με τον οποία τρία από τα πιο τρελά στρατιωτικά σχέδια πέτυχαν.


1) Το 1862, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου, 18 στρατιώτες της Ένωσης έκλεψαν ένα τρένο στη πόλη Μαριέττα της Τζόρτζια, με στόχο να διακόψουν κάθε τρόπο επικοινωνίας που ενδεχομένως να χρησιμοποιούσαν οι σύμμαχοι. H oμάδα κατάφερε να ξεφύγει, καταδιώκοντας τους συμμάχους και τον ιδιοκτήτη του τρένου. Οδήγησαν μ το τρένο μέχρι το Τενεσί. Στη διαδρομή κατέστρεψαν όλες τις γραμμές του τηλέγραφου. Οι άνδρες συνελήφθησαν και οι περισσότεροι από αυτούς εκτελέστηκαν, αλλά είχαν καταφέρει να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή στα δίκτυα επικοινωνίας του στρατού των συμμάχων.

2) Το 1897, μέλη των ενόπλων δυνάμεων έσωσαν εκατοντάδες ναυτικούς χρησιμοποιώντας ένα κοπάδι ταράνδων. Εκείνη τη χρονιά 8 πλοία φαλαινοθηρίας με 365 ναυτικούς είχε εγκλωβιστεί στην Αρκιτική. Τότε τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δημιούργησαν μία ομάδα η οποία αποτελούνταν από εθελοντές . Η ομάδα ταξίδευσε 1.600 μίλια, αγοράζοντας ταράνδους τους οποίους τελικά οδήγησε στην Αλάσκα. Τελικά οι στρατιώτες έφτασαν στην Αλάσκα με 382 ταράνδους και τους χρησιμοποίησαν ώστε να σώσουν τους ναυτικούς.

3) Το 1950 στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εστάλη στις Φιλιππίνες για να συμβάλει στον τερματισμό μίας κομμουνιστικής εξέγερσης. O επικεφαλής της επιχείρησης έμαθε ότι οι ντόπιοι μαχητές ήταν δεισιδαίμονες και ότι πίστευαν στην ύπαρξη ενός βαμπίρ με το όνομα «Asuang». Έτσι άρχισε να διαδίδει τη φήμη ότι ο Asuang ζει και κρύβεται στα βουνά. Στη συνέχεια ο αμερικανικός στρατός έστησε ενέδρα σε έναν ντόπιο στρατιώτη, του άνοιξαν δύο τρύπες στον λαιμό και τον κρέμασαν από το αριστερό του πόδι. Kαι τότε το κόλπο έπιασε και οι επαναστάτες τράπηκαν σε φυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου