Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 19, 2017

Η σκληρή δίαιτα της Μαρίας Κάλλας και τα ηλεκτρικά μασάζ, που τη μεταμόρφωσαν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα παραπανίσια κιλά της Μαρίας Κάλλας και η εντυπωσιακή μεταμόρφωση


Η Μαρία Κάλλας στο ξεκίνημα της καριέρας της, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, εκτός από την υπέροχη φωνή της, διέθετε και αρκετά παραπάνω κιλά. Η ίδια γνώριζε καλά ότι η εμφάνισή της αποτελούσε εμπόδιο για την καταξίωσή της.



Η αδυναμία που είχε στο φαγητό η νεαρή υψίφωνος και ειδικά στα γλυκά, όπως κέικ και πουτίγκες, την έκανε να αποφεύγει συνεχώς τη δίαιτα. Όταν μετά από την παράσταση «Αΐντα», που έδωσε στη Βερόνα, η Κάλλας δέχτηκε μια πολύ αυστηρή κριτική για την παχυσαρκία της, κατάλαβε ότι δεν πήγαινε άλλο. Ο Ιταλός που έγραψε την κριτική είπε, πως «του ήταν αδύνατο να βρει τη διαφορά ανάμεσα στα πόδια των ελεφάντων, που ήταν πάνω στη σκηνή και στα πόδια της «Αΐντα» την οποία έπαιζε η Κάλλας». Η Μαρία έκλαψε, όπως κάθε νεαρό κορίτσι που θα δεχόταν μια δημόσια ταπείνωση, αλλά πείσμωσε τόσο, που αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση της.





Η μεταμόρφωση της Κάλλας

Η Κάλλας άρχισε δίαιτα. Σύμμαχός της ήταν ο σύζυγός της Μενεγκίνι, ο οποίος αμέσως έδωσε εντολή στον μάγειρα να αλλάξει το μενού. Τα γλυκά εξαφανίστηκαν από το σπίτι του ζευγαριού. Το μεσημεριανό της Κάλλας περιελάμβανε ψητά φιλέτα, βραστά λαχανικά και ψάρι. Εκτός από την αυστηρή δίαιτα, η Κάλλας απευθύνθηκε και σε έναν ειδικό γιατρό για να τη βοηθήσει να αδυνατίσει. Η ίδια είχε πει: «Κατέφυγα σε έναν γνωστό ειδικό γιατρό στο Παρίσι, ο οποίος μου έκανε μια σειρά από ενέσεις και ηλεκτρικά μασάζ. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, που χρειάστηκε θυσίες, αλλά είχα αποφασίσει να αδυνατίσω».






Η γυμναστική εντάχθηκε στο καθημερινό πρόγραμμα της Κάλλας. Η θέλησή της ήταν τέτοια, που ακόμα και όταν οι άνθρωποι που τη βοηθούσαν, της έβαζαν να κάνει μια δύσκολη άσκηση, εκείνη προσπαθούσε ξανά και ξανά μέχρι να την πετύχει. Έτσι, το 1954, ύστερα από εξαντλητική δίαιτα και σκληρή γυμναστική, η Μαρία κατάφερε να χάσει 30 κιλά. Από υπέρβαρη και άχαρη τραγουδίστρια της όπερας, μεταμορφώθηκε σε μία κομψή ντίβα.

Με αυτή τη ανανεωμένη εμφάνιση, λίγο καιρό μετά, έκλεψε την καρδιά του Ωνάση και ένας μεγάλος έρωτας ξεκίνησε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου