Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Repeat-Ποια σεξουαλική πράξη απομακρύνει εντελώς τη γυναικεία κατάθλιψη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ήδη γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνονται διάφορες ορμόνες, ενδορφίνες, ντοπαμίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη, οι οποίες διεγείρουν τον εγκέφαλο και μας κάνουν να αισθανόμαστε ευφορία.


Οι ερευνητές, όμως, από το κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης θέλησαν να μελετήσουν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών. Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 300 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από τη σεξουαλική τους ζωή και το στοματικό σεξ.


Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν τοσυναίσθημα αγάπης.


Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από τη σεξουαλική επαφή.


Τι περιέχει το σπέρμα;


Κορτιζόλη, Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Η ωκυτοκίνη μάλιστα χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης.Εκτός λοιπόν από τη σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό «δέσιμο» της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στη γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης,συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου