Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2017

Συγκλονιστικές σπάνιες φωτογραφίες του Henri Cartier-Bresson από την Ελλάδα του χθες!


Ο Μπρεσόν επισκέφτηκε την Ελάδα δύο φορές, το 1953 και το 1961. Στο πρώτο του ταξίδι στη χώρα μας, που αποτελούσε σταθμό ευρύτερης περιοδείας του στην Ευρώπη, εκτός από την Αθήνα, επισκέφθηκε και αποτύπωσε μορφές και στιγμές της καθημερινότητας κυρίως στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σε αυτήν την πρώτη του γνωριμία χρωστάμε μερικές από τις πολύ γνωστές φωτογραφίες, όπως αυτή του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας με τις καμινάδες των εργοστασίων να καπνίζουν στο βάθος ή τις περίφημες Καρυάτιδες του νεοκλασικού της οδού Αγίων Ασωμάτων, στον Κεραμεικό.

Στο δεύτερο ταξίδι του, οκτώ χρόνια αργότερα, περιηγήθηκε και φωτογράφισε πολλά περισσότερα μέρη, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, αλλά και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου απαθανάτισε τον Γιάννη Τσαρούχη ως ενδυματολόγο σε στιγμές από τις πρόβες για τη Μήδεια του Κερουμπίνι, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κάλλας. Την ίδια περίοδο τραβήχτηκαν οι πασίγνωστες φωτογραφίες του από τη Σίφνο και τη Σαντορίνη, ένα πανέμορφο παιχνίδι του λευκού των κυκλαδόσπιτων με τις σκοτεινές σκιές που δημιουργεί ο αστραφτερός ήλιος.



πηγη facebook ArcadiaProject/

Το είδαμε εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου