Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Θα βγούμε από το μνημόνιο το 2018 αλλά θα καταρρεύσουμε αν γυρίσουμε πάλι στο 2009 - BINTEO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη σχετικά με την έκδοση του ομολόγου, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. "Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε, αυτό που λέμε είναι ότι κάνουμε μια αρχή, ξέρουμε ότι τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε», πρόσθεσε.
Αυτό που έχει σημασία, συνέχισε, είναι να αποδειχθεί ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι συνεχής και με επιτόκια που μειώνονται. Σήμερα, πρόσθεσε, το επιτόκιο μειώθηκε στις αγορές. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως οι πολίτες δεν θα δουν άμεσα τα αποτελέσματα από την έξοδο στις αγορές, αλλά είπε ότι έχει καλυφθεί το ένα τρίτο της καταστροφής στην αγορά εργασίας και ότι σιγά-σιγά ανοίγουν δουλειές και επενδύσεις, καθώς επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην έξοδο της χώρας στις αγορές έπαιξε ρόλο η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπου αποφασίσθηκε να υπάρχει ένας αλγόριθμος που θα συνδέει την εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη. Η διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους, είπε, δεν έχει τελειώσει, προσθέτοντας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπερεκτίμησε τη σημασία της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), καθώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αναγκαία προϋπόθεση, αλλά πρόσθεσε ότι η έξοδος στις αγορές διευκολύνει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

O πρωθυπουργός επανέλαβε την παλαιότερη θέση ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, αν δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, αν και είπε ότι αν η χώρα βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, τότε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση θα έχουν δικαιωθεί.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε με τον προϋπολογισμό του 2019 – και έχοντας ανακτήσει την αυτονομία της με την έξοδο από τα μνημόνια - να πάρει μέτρα ελάφρυνσης των πιο αδύναμων, όπως έκανε το 2016, πέραν των αντίμετρων (μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης, φορολογικών συντελεστών κ.α.) που θα εφαρμοσθούν, όπως είπε, από το 2020. Με την ανάπτυξη το 2017 να είναι κοντά στο 2% και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2018 «δεν θα ενεργοποιηθούν κόφτες, αλλά δότες», είπε.
Για το ασφαλιστικό επέμεινε πως το 80% των ασφαλισμένων πληρώνει μικρότερες εισφορές και το 90% των αγροτών επίσης πληρώνει πολύ μικρότερες εισφορές. Αμφισβήτησε ότι ο ΕΦΚΑ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, λέγοντας ότι έχει πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, «ενώ τον παραλάβαμε με έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ». Δεν υπάρχει, αμφιβολία, είπε ότι για ένα ποσοστό των επαγγελματιών ο συνδυασμός των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων είναι εκρηκτικός.
Για τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες της φοροδιαφυγής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ικανοποιημένος από τον αριθμό των ελέγχων και τον καταλογισμό προστίμων, αλλά όχι ακόμη από τα έσοδα, αν και είπε ότι αυτά είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη φοροδιαφυγή, για θέματα που αφορούσαν στο παρελθόν», είπε, προσθέτοντας ότι «το μεγάλο πάρτι, όπως αυτό στην υγεία, σταμάτησε».
Για τη συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετώπισε δυσκολίες η κυβέρνηση, που δεν αντιμετώπισαν άλλες κυβερνήσεις. «Δεν περίμενα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάχη ενός ολοκλήρου λαού με τέτοια κυνικότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερθείς στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ερωτηθείς για το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό που θέλω να πω είναι ότι έδωσα αυτή τη μάχη με όλη μου τη δύναμη για να δικαιώσω την εντολή του λαού να διαπραγματευτώ. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για ψεύτες, εάν ήμασταν ψεύτες δεν θα φτιάχναμε μέχρι το τέλος να δούμε ότι δεν υπάρχει αύριο», είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Τσίπρας για τον Βαρουφάκη: Θέλω να ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του

"Πήγαμε σε μια εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτεμβρίου του 2015 που σχεδόν οι 2 στις 3 ερωτήσεις που γίνονταν σε μένα ήταν για τον κ. Βαρουφάκη" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών.
"Ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει ένα βιβλίο εδώ και τρεις μήνες, μου κάνει εντύπωση πως 3 εφημερίδες την ίδια Κυριακή αποφάσισαν να έχουν το ίδιο θέμα. Επιχειρείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα που τη στηρίζουν να δημιουργηθεί ένα κλίμα για αλλαγή τη ατζέντας" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «το πρώτο 6μηνο του 2015 ήταν ένα 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ήταν μια σημαντική μάχη που δεν αφορά πρόσωπα ούτε καν εμένα δεν με αφορά που ήμουν επικεφαλής μιας κυβέρνησης, ήταν μια συλλογική προσπάθεια".
"Από εκεί και πέρα εγώ θέλω να ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη" τόνισε.Άλλο ανεξάρτητη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη

«Δεν υπάρχει σύγκρουση κυβέρνησης - δικαιοσύνης, υπάρχουν προβλήματα στη δικαιοσύνη, τα οποία τα συζήτησα με τους δικαστικούς», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον Alpha. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν κατηγορεί συλλήβδην τους δικαστικούς, ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους δημοσιογράφους.
Η διάκριση των εξουσιών δεν αμφισβητείται από κανέναν, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «άλλο όμως ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη».
Καταλόγισε υποκρισία στις επικρίσεις της ΝΔ για την κ. Θάνου, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Πικραμένος είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και πως ο κ. Αθανασίου παραιτήθηκε για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
«Άλλο η διάκριση των εξουσιών και άλλο η εξουσία των διακρίσεων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου