Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΕ 3D ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1.700 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επιστήμονες στο Περού κατάφεραν να σχηματίσουν εκ νέου το πρόσωπο μιας ισχυρής γυναίκας του πολιτισμού των Μoche που έζησε στο βόρειο τμήμα της χώρας πριν από 1.700 χρόνια.

Η σορός της είχε βρεθεί το 2006 στο εσωτερικό πυραμίδας κοντά στην πόλη Τρουχίγιο.

Με τη χρήση εκτυπωτών 3D, οι ειδικοί έφτιαξαν το πρόσωπό της, βασιζόμενοι στα υπαρκτά στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους: από τη σορό και την ανάλυση της δομής του κρανίου της.

Η αποκαλούμενη Κυρία του Κάο, είχε ταφεί με στέμμα στο κεφάλι και δεκάδες άλλα κοσμήματα και αντικείμενα, κυρίως από χαλκό.

Στον τάφο της υπήρχαν επίσης όπλα της εποχής, κυρίως ασπίδες και λόγχες.

Εκτιμάται ότι πέθανε σε νεαρή ηλικία, γύρω στα 20. Τα τατουάζ που έφερε στο σώμα της, αλλά και ο πλούτος των ευρημάτων στο εσωτερικό της πυραμίδας κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι επρόκειτο για πολύ σημαντικό πρόσωπο, είτε πολιτικό πρόσωπο είτε ιέρεια.

Ο πολιτισμός των Μoche άνθησε στο βόρειο Περού το διάστημα από το 100 έως το 700 μ.Χ. στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η πόλη Τρουχίγιο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου