Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Να τι θα συμβεί αν πυροβολήσετε στο διάστημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί εάν πυροβολήσετε στο διάστημα;

Η μόνη διαφορά που υπάρχει στη χρήση ενός όπλου στη Γη και στο διάστημα, είναι το σχήμα του ίχνους του καπνού που θα δημιουργηθεί κατά την εκπυρσοκρότηση και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ήχος.


Λαμβάνοντας υπόψιν τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, εάν ένα όπλο πυροβολήσει στο διάστημα, αυτός που το κρατάει θα εκτιναχτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση της σφαίρας.

Βέβαια, εάν η ταχύτητα της σφαίρας είναι περίπου 1.000 μ./δευτ. ο άνθρωπος που το κρατάει θα μετακινηθεί μόλις μερικά εκατοστά προς τα πίσω, καθώς η μάζα του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της σφαίρας.

Η σφαίρα θα συνεχίσει την πορεία αιωνίως. «Δε θα σταματήσει ποτέ, καθώς το σύμπαν θα επεκτείνεται γρηγορότερα από ότι η σφαίρα θα μπορεί να καλύψει τη διαφορά με οποιαδήποτε μάζα και αν έχει», εξηγεί διάσημος αστρονόμος.

Γίνεται να πυροβολήσετε και η σφαίρα να έρθει στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου;

Αν βρίσκεστε σε ένα πλανήτη θεωρητικά γίνεται επειδή τα αντικείμενα σε τροχιά γύρω απο τους πλανήτες είναι σε μια διαρκή κατάσταση ελεύθερης πτώσης. Θα πρέπει λοιπόν να πυροβολήσετε οριζόντια και μετά απο λίγο η σφαίρα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Αν και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν το περιστατικό της εκπυρσοκρότησης ενός όπλου στο διάστημα, κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί, στην πραγματικότητα όπλα έχουν βρεθεί εκτός της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου