Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2017

Η ξεκάθαρη δήλωση του Πούτιν από την Κίνα που λίγοι όμως πρόσεξαν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ακόμα μία φορά ο «Τσάρος» έκοψε τον βήχα στους παγκοσμιοποιητές

Ο πρόεδρος της κομμουνιστικής Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, φιλοξένησε, ως γνωστόν, μια
διήμερη σύνοδο προσκαλώντας ηγέτες από 27 χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Ευρώπης.

Σε όλους αυτούς παρουσίασε το, όπως χαρακτηρίζεται, πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο όλων των εποχών, συγκρίνοντας την πατρίδα του με έναν εξερευνητή που… αγαπάει την ειρήνη και θέλει να μεταμορφώσει τον κόσμο με θησαυρούς, όχι με πολεμικά πλοία, όπλα ή σπαθιά.

Η ρητορική θύμισε φυσικά Νέα Τάξη, καθώς αυτό που επιδιώκεται είναι η ειρηνική επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας, με νέο «χωροφύλακα», όπως όλα δείχνουν, την Κίνα, μιας και ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον έχει περάσει στα χέρια της Εθνικής Δεξιάς των Τραμπ και Πούτιν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι με αυτήν την προοπτική.

Για παράδειγμα η Ινδία, μεγάλη αντίζηλος της Κίνας στον Ινδικό, μίλησε για «νεο-αποικιοκρατία» α λα κινεζικά και μποϊκοτάρισε την σύνοδο.

Μιλώντας στην έναρξη της συνόδου κορυφής για την περιώνυμη πρωτοβουλία «Μία ζώνη και ένας δρόμος», ο Σι χαιρέτισε την πολυεθνική σταυροφορία του ως μέσο κατασκευής μιας σύγχρονης εκδοχής του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού και αρχή μιας νέας «χρυσής εποχής» της παγκοσμιοποίησης!!!

Τι άλλο να έλεγε δηλαδή για να μας πείσει πως το Πεκίνο βγαίνει μπροστά εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών, εκείνων που εκπόνησαν τόσο καιρό τώρα την «θεωρία της παγκοσμιοποίησης».

Ωστόσο, λογαριάζουν ξανά χωρίς την Ρωσία, με την οποία το Πεκίνο διατηρεί ζωτικής σημασίας συμφωνίες τόσο σε γεωοικονομικό όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της «Αρκούδας», Βλαντίμιρ Πούτιν, με την χαρακτηριστική οξυδέρκεια που τον διακρίνει, δήλωσε πως «η Ρωσία δεν είναι η χώρα εκείνη που φοβάται κάτι. Και είναι απολύτως σαφές ότι οι ενέργειες της Κίνας δεν προσβλέπουν σε καμία απορρόφηση».

Η τοποθέτησή του ήρθε ως απάντηση σε ερώτημα που του τέθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο μετά το τέλος της επίσκεψης του, και συγκεκριμένα αν φοβάται μήπως η κινεζική οικονομία απορροφήσει την Ρωσία.

«Από κοινού παίρνουμε τις αποφάσεις. Και δεν παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες είναι για μας επιβλαβείς . Καταλήγουμε μόνο σ’ εκείνες τις προτάσεις, οι οποίες έχουν όφελος για μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος Putin αναφερόμενος στην συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Με άλλα λόγια, για εκείνους που γνωρίζουν να ερμηνεύουν την διπλωματική γλώσσα, ο Πούτιν κατέστησε σαφές πως η όποια προσπάθεια ισοπέδωσης των παγκόσμιων οικονομιών προς δημιουργία ενός κέντρου εξουσίας και διαχείρισης του πλούτου, θα «σκοντάψει» πάνω στην Ρωσία, η οποία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τον οποιονδήποτε, μόνο σε περίπτωση που επωφελείται από αυτό.

Οι Κινέζοι οφείλουν αυτό να το γνωρίζουν και ο Πούτιν θέλει να είναι σίγουρος πως το γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου