Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Κτηνωδίας συνέχεια από το Ισλαμικό Κράτος

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο… καταγράφεται η εκτέλεση 4 μελών μιας σουνιτικής φυλής στην περιοχή Τικρίτ του Ιράκ, όπου διεξάγεται μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση του στρατού, με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση.


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν από τον Ιούνιο το Τικρίτ, ένα προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης και τον έλεγχο του οποίου προσπαθούν να ανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες σήμερα.


Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που πρόσκεινται προς το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται ότι οι 4 άνδρες ότι είναι μέλη μιας φυλής που έχει πάρει το όνομα της από μια πόλη που βρίσκεται βόρεια του Τικρίτ.


«Η εκτέλεση του πυρήνα Σάχουα (πολιτοφύλακες που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών) του αλ Άλαμ» μπορεί να διαβάσει ο θεατής λίγο προτού ένας άνδρας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έχουν αλλοιωθεί με τεχνική επεξεργασία, πυροβολεί στο κεφάλι τους 4 άνδρες.


Το Δεκέμβριο το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικόνιζαν την εκτέλεση 13 φερόμενων μελών της ίδιας φυλής.


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολλά στελέχη των σουνιτικών φυλών που έχουν εξεγερθεί εναντίον των τζιχαντιστών λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την απελευθέρωση του Τικρίτ, στο πλευρό των μονάδων της αστυνομίας, των πολιτοφυλάκων και των σιιτών εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου