Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Άρπυια: ο ισχυρότερος αετός στον κόσμο προκαλεί δέος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα δίπλα σε μια άρπυια.

Το μεγαλοπρεπές αρπακτικό πτηνό ζει στη Νότιο Αμερική και χάρη στη φωτογραφία το είδος του έγινε ευρύτερα γνωστό καθώς ο κόσμος άρχισε να ψάχνει να βρει στοιχεία γι αυτό. Δεν είναι, λοιπόν, ούτε ο μεγαλύτερος ούτε ο βαρύτερος αετός, έχει όμως τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους γαμψώνυχες και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του (ισχυρό κρανίο, ευρείς ταρσοί, μικρές αλλά πλατιές πτέρυγες και μακριά ουρά), τον κάνουν ένα πανίσχυρο κυνηγό των τροπικών δασών.

Το μήκος του σώματός του φτάνει το ένα μέτρο. Τα αρσενικά ζυγίζουν περίπου 5 κιλά, ενώ τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν και τα 9 κιλά. Το διαιτολόγιό τους είναι εξαιρετικά ποικίλο, αλλά η βασική τους λεία είναι τα δενδρόβια θηλαστικά (πίθηκοι και βραδύποδες).

Με εξαίρεση κάποιες περιοχές στον Παναμά, το είδος έχει σχεδόν εξαφανιστεί από όλη την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, λόγω της εκτεταμένης υλοτομίας. Η άρπυια είναι το Εθνικό Πτηνό του Παναμά και απεικονίζεται στο θυρεό του κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου