Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2017

Ουτε να πεθάνουμε δεν μπορούνε - Δείτε πως ταλαιπωρεί ο ΟΑΕΕ οικογένεια που έχασε τον άνθρωπό της



Kαταθέσαμε στον ΟΑΕΕ τα ανάλογα παραστατικά για την επιστροφή των εξόδων κηδείας... του θανόντα πατέρα μας.
Κατόπιν 6 μήνες, η απάντηση ήταν αρνητική, διότι ο πατέρας μας απεβίωσε 30 του μήνα, απόγευμα και ξαφνικά.

Και δέν δικαιούτο έξοδα κηδείας επειδή –λένε- είχε κάνει χρήση της τελευταίας σύνταξης του. Μας ρώτησαν, οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΕ, γιατί έκανε χρήση της σύνταξης - προ θανάτου- ο πατέρας μας, λές και μας έδωσε ποτε αναφορά ο γονιός μας πως διαχειρίζεται την σύνταξη του, ή φέρουμε κάποια ευθύνη εμείς, τα παιδιά του.

Αν είχε απεβιώσει την επόμενη ημέρα, δέν θα υπήρχε -λένε- κάποιο πρόβλημα.

Δηλαδή, ψάχνουν αιτίες να μήν καταβάλλουν ούτε τα έξοδα κηδείας , τα οποία κατέβαλαν οι συγγενείς, αφήνωντας άλλες υποχρεώσεις απλήρωτες.

Η σύνταξη του πατέρα μας νομίμως κατεβλήθηκε, νομίμως εξοδεύτηκε αποκλειστικά απο τον πατέρα μας, αλλα έξοδα κηδείας όχι.


Γίνεται αντιληπτό, οτι με τέτοιες παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές απο τον ΟΑΕΕ, ενδέχεται να γεμίσουν νεκρούς τα νοσοκομεία, καθώς οι συγγενείς θα φοβούνται τις καταχρηστικές πρακτικές των ταμείων , ψάχνωντας τροπους να αρνηθούν την καταβολή των εξόδων, και θα αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα ξαφνικά έξοδα, αν απεβιώσει στις 28-29 ή 30 του μήνα ο άνθρωπος τους.

Επίσης, ζητούν εξηγήσεις παράλογες απο συγγενείς, για το πώς χρισημοποιήθηκε η σύνταξη του θανόντος, λές και έχουν κάποια υποχρέωση οι συγγενείς να γνωρίζουν, ή ευθήνωνται για το πώς ή πότε ξοδευτηκαν αυτά τα χρήματα, τα οποία αρχικά καταβλήθηκαν και εισέπραξαν νομίμως απο τα γκισε των τραπεζών.

Του πατέρα ήταν τα χρήματα, ότι θέλει τα έκανε. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρων να μας δείξουν που αναφέρεται εγγράφως αυτό, που στηρίζονται και αρνούνται ευθαρσώς τα έξοδα κηδείας, καθώς ουδεμία ανάληψη χρημάτων δεν έγινε κατόπιν θανάτου του πατέρα μας, ώστε να δικαιολογήσουν την ενέργεια τους .

Ως συγγενής κατέβαλα το ποσό της κηδεία ελέω κρίσης και ζητώ τα χρήματα αυτά πίσω, στον βαθμό που προβλέπονται, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και διαχειρηστικές μεθοδεύσης ή τεχνικές διαδικασίες του εκάστοτε ταμείου.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπρός σε νέες αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές προκλήσεις και πρακτικές απο τον ΟΑΕΕ, με βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς επιχειρούν να θέτουν ένα σωρό αδιαφανή κριτήρια και παραπλανητικά ερωτήματα, για το αν θα πρέπει να καλύψουν αυτά τα έξοδα, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν και μάλιστα άμεσα, ανεξάρτητα απο τη μέρα ή ώρα απεβίωσε ο θανόντας.

Γεγονός που θα λειτουργήσει ανασταλτικά για το μεγαλύτερο μέρος την κοινωνία και ενδέχεται ότι θα γεμίσουν τα νοσοκομεία νεκρούς συμπολίτες μας .

Τέλος έχει γίνει καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, ως αρμόδιο θεσμό, έχει επιληφθεί του θέματος και αναμένεται η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου