Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 03, 2017

Τι χρειάζεται να κάνεις, αν πάθεις κράμπα την ώρα που κολυμπάς;

Τι χρειάζεται να κάνεις, αν πάθεις κράμπα την ώρα που κολυμπάς;
Φωτό: Έβελυν Παναγούλη / Bimag
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δεν είναι καθόλου απίθανο να σε πιάσει κράμπα την ώρα που κολυμπάς. Το παθαίνουν πολλοί άνθρωποι, για διάφορους λόγους. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο μέσα στη θάλασσα, ειδικά αν βρίσκεσαι μόνος/η στα βαθιά.
Πώς θα το αντιμετωπίσεις

Καταρχάς χρειάζεται ψυχραιμία. Αν είσαι στα ρηχά, βγαίνεις έξω και κάνεις διατάσεις στο συγκεκριμένο σημείο, ελαφρύ μασάζ ή τοποθετείς μια ζεστή πετσέτα, ώσπου να περάσει η κράμπα.

Αν είσαι στα βαθιά και έχεις παρέα, τότε ζητάς να σε βοηθήσουν να βγεις στην ακτή.


Αν είσαι μόνος/η, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μην πανικοβληθείς. Αν έχεις την απαιτούμενη ψυχραιμία, προσπάθησε να χαλαρώσεις τον μυ: Γύρισε ανάσκελα και επιχείρησε να τεντώσεις το πονεμένο πόδι πιέζοντας τα δάχτυλά του με τα δάχτυλα του άλλου ποδιού.

Αν δεν τα καταφέρεις, άρχισε να κολυμπάς ήρεμα προς την ακτή σε ύπτια θέση (ανάσκελα). Όταν βγεις στην παραλία, και εφόσον δεν έχει περάσει η κράμπα, ακολουθείς την ίδια πρόχειρη θεραπεία: Διατάσεις, ελαφρύ μασάζ ή τοποθέτηση ζεστής πετσέτας στο πάσχον σημείο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου