Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 12, 2018

Πώς καθαρίζουν τα καλώδια από τα φωτιστικά που έχουν κιτρινίσει από τον χρόνο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όλα τα λευκά ηλεκτρικά καλώδια, είτε πρόκειται για τα φωτιστικά σας είτε για άλλες ηλεκτρικές...
συσκευές είναι φυσικό να χάσουν το χρώμα τους με την πάροδο του χρόνου και να κιτρινίσουν.

Η αλήθεια είναι πως τα καλώδια γενικά έρχονται σε πολλή επαφή με την σκόνη, σέρνονται στο πάτωμα και η αργά ή γρήγορα χάνουν τη… λάμψη τους.

Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επαναφέρεται την λευκή τους όψη.

Βήμα 1 Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και ξεσκονίστε το καλώδιο με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε τη σκόνη, τις τρίχες από κατοικίδια κλπ.

Βήμα 2 Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα ή χημικά καθαριστικά. Σκουπίστε κατά μήκος όλο το καλώδιο με το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Στα σημεία που οι κιτρινίλες επιμένουν διπλώστε το καλώδιο στα δύο (με προσοχή για να μην δημιουργήσετε φθορές) και τρίψτε ελαφρά.

Βήμα 3 Αν εκτός από κιτρινίλα το καλώδιο έχει πάνω στερεοποιημένη μπογιά χρησιμοποιήστε ένα μη αιχμηρό μαχαίρι και αφαιρέστε την προσεκτικά. Αν δεν βγαίνει δοκιμάστε να βάλετε ζεστό ξύδι πάνω σε χαρτί κουζίνας και να την τρίψετε για να μαλακώσει. Ένα πιστολάκι μαλλιών είναι επίσης χρήσιμο για να θερμάνετε την μπογιά και να αφαιρεθεί.

Βήμα 4 Αν η κιτρινίλα στα καλώδιά σας επιμένει φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, βάλτε τη πάνω στο καλώδιο και αφήστε τη να στεγνώσει πριν την αφαιρέσετε με ένα νωπό σφουγγαράκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τα δύσκολα σημεία.

Τέλος βρέξτε ένα πανάκι και περάστε όλο το καλώδιο για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή σόδας. Αφήστε το καλώδιο να στεγνώσει πολύ καλά πριν το βάλετε πάλι στο ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου