Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 17, 2018

Διαδραστική ταινία εξελίσσεται από το… βλέμμα των θεατών



Το «Angry River» είναι μια σύντομη διαδραστική ταινία που χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνολογία εντοπισμού του
βλέμματος και τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβει αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει το θεατή.

Η τεχνολογία αναγνωρίζει ποιον από τους πρωταγωνιστές κοιτάζει ο θεατής και σε ποια σημεία της ταινίας τα μάτια του παραμένουν στην οθόνη. Με αυτό τον τρόπο, η ταινία μπορεί να αλλάξει τροπή και να εξελιχθεί ανάμεσα σε πέντε εναλλακτικά σενάρια, ανάλογα με το ενδιαφέρον του θεατή.

Το «Angry River» είναι μια ταινία με τη διαδραστικότητα ενός βιντεοπαιχνιδιού με πολλαπλές εκβάσεις. Αντί να να χρησιμοποιούμε το ποντίκι του υπολογιστή ή το πληκτρολόγιο για να κάνουμε τις επιλογές μας που θα επηρεάσουν την ιστορία και το τέλος της, το κάνουμε ασυναίσθητα με τα μάτια σας.



Ο Armen Perian, είναι σκηνοθέτης και εμπνευστής αυτής της πρωτοποριακής ιδέας. Για να καταστεί δυνατή αυτή η διαδραστική ταινία, ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με την Crossbeat New York, μια τεχνολογική εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία εντοπισμού του βλέμματος και τη μηχανική μάθηση που ελέγχει την ιστορία.

Το «Angry River» προβάλλεται σαν μια κανονική ταινία, αλλά στο παρασκήνιο, η τεχνολογία παρακολούθησης του βλέμματος συλλέγει δεδομένα σχετικά με το τι ενδιαφέρει περισσότερο το θεατή και τα τροφοδοτεί σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος στη συνέχεια αποφασίζει τον τρόπο που θα αλλάξει η ταινία. Έτσι, αντί να αποφασίσουν οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι για την έκβαση της ιστορίας, το κάνουν από μόνοι τους οι θεατές.

Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι από τη στιγμή που η προσοχή και το ενδιαφέρον του θεατή θα καθορίσει το τέλος της ταινίας, αλλάζει σίγουρα τον τρόπο που έβλεπε κανείς ταινίες μέχρι πρότινος.

Η συγκεκριμένη ταινία αφορά μια οικογένεια που είναι κύκλωμα διακινητών ανθρώπων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και θα κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο στις 18η Μαΐου. Η έξυπνη τεχνολογία που εφαρμόζεται στην ταινία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο όσο και των τεχνολογικών εταιρειών, οπότε είναι πιθανό να τη συναντήσουμε και σε άλλες ταινίες στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου