Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 26, 2018

Το γάλα κατσαρίδας θα μπορούσε μια μέρα να γίνει το απόλυτο superfood

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η κατανάλωση υγρού που εκκρίνεται από κατσαρίδες μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε ένα ισορροπημένο γεύμα, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το "γάλα" που παράγεται από ένα συγκεκριμένο είδος κατσαρίδων είναι μία από τις πιο θρεπτικές ουσίες του πλανήτη και θα μπορούσε μία μέρα να γίνει το τέλειο superfood.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα έντομα, η κατσαρίδα σκαθάρι του Ειρηνικού είναι θηλαστικό. Κάτι που σημαίνει ότι το θηλυκό γεννά ζωντανά μωρά που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο σώμα του, αντί να γεννάει αυγά.

Πριν από μερικά χρόνια, μελετώντας αυτά τα συναρπαστικά έντομα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι ακόμα πιο αξιοσημείωτο - καθώς τα έμβρυα αναπτύσσονται μέσα στο σώμα της θηλυκής κατσαρίδας, τα τροφοδοτεί με ένα χλωμό, κίτρινο υγρό "γάλα". Έρευνες έδειξαν ότι αυτό το “γάλα” έχει τριπλάσια ενεργειακή περιεκτικότητα από το γάλα βουβάλου, καθιστώντας το μία από τις πιο θρεπτικές ουσίες στη Γη.

"Περιέχει όλα αυτά που θα χρειαζόταν ένας οργανισμός: πρωτεΐνες, απαραίτητα αμινοξέα, λιπίδια και σάκχαρα", δήλωσε στο CNN ο Leonard Chavas, ένας από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα. Πρόσθεσε ότι το επίπεδο ενέργειας αυτής της σούπερ-τροφής ήταν τόσο υψηλό που βοηθά τα βρέφη κατσαρίδων του Ειρηνικού να μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα και να γίνονται πολύ μεγαλύτερα από αυτά άλλων ειδών.


Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να ρίξουμε αυτό το πλούσιο υγρό στον καφέ, πάνω από τα δημητριακά ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε παγωτό, αλλά πριν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να απαντήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα – είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου