Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 27, 2024

Το Ισραήλ διέσωσε έναν όμηρο της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας – Οι πρώτες φωτογραφίες του Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι ο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, ένας Βεδουίνος από το νότιο Ισραήλ που κρατούνταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας, διασώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης» στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Ο στρατός και η Σιν Μπετ», η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, «διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, 52 ετών, από τη Ραχάτ», μία βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, «που είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και είχε οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο στρατός, που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η ιατρική κατάσταση του ομήρου είναι φυσιολογική.
 

Οι πρώτες φωτογραφίες του απελευθερωμένου ομήρου

Η πρώτη εικόνα του Φαρχάν Αλκάντι, όπως αναφέρει το Times of Israel, κυκλοφόρησε από το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα στη Μπιρσέβα, δείχνοντάς τον να χαμογελά παρά τα εμφανή σημάδια από την αιχμαλωσία του. Ο 52χρονος φαίνεται αισθητά πιο αδύνατος σε σύγκριση με τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει μετά την απαγωγή του από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.



Η selfie, που μοιράστηκε ο αδελφός του, δείχνει τον Αλκάντι με νοσοκομειακή ρόμπα, καθισμένο και χαμογελαστό. Μια άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε από το νοσοκομείο τον δείχνει ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, περιτριγυρισμένο από μέλη της οικογένειας του και γιατρούς.


Σε ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα επιβεβαίωσε ότι ο Αλκάντι υποβλήθηκε σε αρχικές εξετάσεις και βρίσκεται σε καλή γενική κατάσταση. Το νοσοκομείο τόνισε τη συγκινητική επανένωση του Αλκάντι με την οικογένειά του, ζητώντας από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητά τους σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές.

Δεσμεύσεις Νετανιάχου για συνέχιση των προσπαθειών διάσωσης ομήρων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλκάντι, εκφράζοντας «τη χαρά του έθνους» για την απελευθέρωσή του. Ο Νετανιάχου τον διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση όλων των ομήρων συνεχίζονται αδιάκοπα, τόσο μέσω διαπραγματεύσεων όσο και στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Νετανιάχου τόνισε ότι αυτές οι προσπάθειες απαιτούν την συνεχή στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ και την αδιάκοπη πίεση στη Χαμάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου