Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 04, 2024

Εκπαιδεύοντας τους απατεώνες του αύριο: Τι σου μαθαίνουν στο σχολείο για κλέφτες στην Ινδία;


Παιδιά ηλικίας 12 ετών μαθαίνουν τα μυστικά του επαγγέλματος

 Τρία χωριά στην πολιτεία Μάντγια Πραντές της Ινδίας έχουν γίνει διάσημα για τα «σχολεία κλεφτών» όπου παιδιά ηλικίας 12 ετών εκπαιδεύονται σε πορτοφολάδες, κλοπές και ληστείες από έμπειρους εγκληματίες.



Τα τρία χωριά – Kadia, Gulkhedi και Hulkhedi – που βρίσκονται περίπου 120 χλμ. από την πρωτεύουσα της πολιτείας Μποπάλ φέρεται να είναι βρεφονηπιακοί σταθμοί για νεαρούς εγκληματίες, με τους γονείς να πληρώνουν στην πραγματικότητα «δίδακτρα» από 200.000 έως 300.000 ρουπίες (2.400 έως 3.600 δολάρια).

Παιδιά εκπαιδεύονται σε «σκοτεινές τέχνες», όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών σε πολυσύχναστα μέρη, ληστείες, κλοπές τραπεζικών λογαριασμών, αποφυγή της αστυνομίας και ακόμη και αντέξεις ξυλοδαρμούς σε περίπτωση σύλληψης.

Αυτά τα αποκαλούμενα «σχολεία κλεφτών» έχουν δημιουργήσει μερικούς από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην ιστορία της Ινδίας, από φτωχές και λιγότερο μορφωμένες οικογένειες που δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους σωστή εκπαίδευση.



Pexels

Αφού συναντήθηκαν με αρχηγούς συμμοριών και πληρώσουν τα απαιτούμενα δίδακτρα, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στη σχολή εγκλήματος για ένα χρόνο για να αποκτήσουν διάφορες δεξιότητες και να προετοιμαστούν για μια εγκληματική ζωή. Μετά την αποφοίτησή του και την ένταξη στη συμμορία, η οικογένεια του μαθητή λαμβάνει ετήσια πληρωμή 300.000 (3.600 $) έως 500.000 ρουπίες (6.000 $) από αρχηγούς συμμοριών για την υπηρεσία τους.

Το έγκλημα είναι βαθιά ριζωμένο σε αυτά τα απομακρυσμένα χωριά, και παρόλο που η αστυνομία γνωρίζει για τις δραστηριότητες που συμβαίνουν εδώ, δεν μπορούν να κάνουν πολλά, γιατί οι κοινότητες θα προστατεύουν πάντα τις συμμορίες. Είναι καχύποπτοι με αγνώστους και θα αντιμετωπίσουν αστυνομικούς αν επιχειρήσουν να συλλάβουν έναν δικό τους.

«Όταν πρέπει να πάμε σε αυτά τα χωριά, παίρνουμε τη δύναμη πολλών αστυνομικών τμημάτων μαζί μας για να συλλάβουμε τους κατηγορούμενους», δήλωσε στο NDTV ο Ramkumar Bhagat, ο επιθεωρητής του αστυνομικού τμήματος της Boda. «Αυτοί οι εγκληματίες είναι άρτια εκπαιδευμένοι στο κλέψιμο τσαντών, στις κλοπές τραπεζών και σε άλλα εγκλήματα, χρησιμοποιώντας συχνά ανηλίκους κάτω των 17 ετών για να φέρουν εις πέρας τις δραστηριότητές τους. Οι περισσότερες από τις κλοπές πραγματοποιούνται από ανήλικους, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την καταπολέμηση αυτής της βαθιά ριζωμένης εγκληματικής κουλτούρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου