Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 08, 2024

Πώς θα εντοπίζονται οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι – Κάμερες θα ενσωματώνονται στα ρούχα των ελεγκτών

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο επιχειρήσεων που απασχολούν ανασφάλιστους

εργαζόμενους, η αξιοποίηση drones σε δύσβατες περιοχές ή χαώδεις εγκαταστάσεις, αλλά και η χρήση κάμερας με τοποθέτηση στα ρούχα των ελεγκτών, είναι στο τραπέζι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.


Η Αρχή για την φετινή χρονιά έχει σχεδιάσει πάνω από 67.000 ελέγχους και σταδιακά θέλει να τους διευρύνει αξιοποιώντας και νέες τεχνολογίες.

 Έτσι, πέρα από τις υφιστάμενες ελεγκτικές μεθόδους που ήδη αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλουν στην διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης εικόνας προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι μηχανισμοί, η Επιθεώρηση Εργασίας σχεδιάζει την περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση με τα πλέον σύγχρονα μέσα.


Τεχνητή νοημοσύνη, drones και κάμερες στα ρούχα των ελεγκτών

Παράλληλα λοιπόν με το νέο σύστημα risk analysis, που «λύνει» τα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων της Αρχής, στα «σκαριά» είναι και η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, καθώς και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).


Μάλιστα, εξετάζονται και άλλα εργαλεία, όπως η χρήση drones σε δύσβατες περιοχές ή χαώδεις εγκαταστάσεις, αλλά και η χρήση κάμερας με τοποθέτηση στα ρούχα των ελεγκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου