Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 24, 2010

"Σχετικά με την ανάρτηση για την Digea.."

Μπανάνες και φραγκόσυκα. Και εξηγώ αντικρούοντας ένα προς ένα την σωρεία «δεδομένων» που μας παρουσιάζει ο φίλοςμας, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.


«Η Digea τα λεει ολόσωστα, η ΕΡΤ δεν τα πε καλά...

Πρώτα απο όλα...

την απάτη την έκανε η ΕΡΤ και οχι η Digea.»



Η ΕΡΤ όταν ξεκίνησε τις MPEG-2 εκπομπές, το MPEG 4.1 H.264 ηταν ακόμα στα χαρτιά. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ συσκευές να το υποστηρίζουν. Δεν έκανε καμία απάτη.



Τώρα που η DIGEA ανοιξε, υπάρχει ηδη, ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΤΕΡΟ πρότυπο που πάλι MPEG4 εχει, πάλι HD εκπέμπει, αλλά και πάλι δεν το προτίμησε.

Είναι η εξέλιξη του STANDARD DVB-T, το DVB-T2.



Αν η digea ηθελε να κάνει την διαφορά, θα εκπεμπε κατευθείαν σε αυτό το πρότυπο,

και όχι στην «παράξενη παραλλαγη» του ευρωπαικού στάνταρ χωρις καμία επεξήγηση του «γιατί».







«Το mpeg2 είναι…. εκπέμπει μόνο ο ΣΚΑΙ).»



Λάθος – υπάρχουν μέχρι και blu ray που εχουν εσωτερικά MPEG-2 HD εικόνα. Επίσης, αν αυριο για κάποιο λόγο κάποιο κανάλι θέλει να ρίξει εμβόλιμα στο πολύπλεγμα ανάμεσα στα mpeg-2 κανάλια ένα MPEG-4 HD πρόγραμμα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ – απλά το κάνει.



«Το mpeg4 είναι η κωδικοποίηση της νέας εποχής ……αναλογία 16:9.»



Επειικώς μπουρδες. Το mpeg-4 εχει πολλές δυνατότητες σαν νέο μέσο. Είναι το στάνταρ που χρησιμοποιει η κινητή τηλεφωνία στην βιντεόκληση, με 4/3 πλαίσιο, είναι το στάνταρ που χρησιμοποιουν τα DIV-X αντιγραμμένα DVD στο ιντερνετ, με πλαίσιο 2.35/1. Ο’τι θες το κάνεις. Το MPEG-4 είναι ο τρόπος που συμπιεζεται η εικόνα, ανεξάρτητα από το πλαίσιο. Μπορει να μεταδόσει από βιντεόκληση μεχρι HD με λιγότερο (όχι πολλες φορές, περίπου 30% για την ίδια εικόνα) ευρος ζώνης από ότι το mpeg-2. ΔΕΝ είναι «πανάκεια» και δεν φέρνει κατι «νέο». Μονο κάτι πιο «οικονομικό» φέρνε! ι, αλλά αυτή η οικονομία ερχεται μονο σαν περισσότερα κανάλια, που δεν σημαινει απαραιτητα «καλύτερο περιεχόμενο»,

«καλύτερη ποιότητα εικόνας» ή «δωρεάν περιεχόμενο»

Σημαινει ότι οι καναλάρχες θα μπορουν να σας τα πάρουν με περισσότερους τρόπους.



«»»-Δεν ειναι φθηνότερο το mpeg4 είναι πιο ακριβό-

Η ERT ως τσίπικη …..»»



Ο φιλος μας είναι απληροφόρητος φαίνεται σε κάτι.

Το σήμα μέσα στα κανάλια επεξεργάζεται και χειρίζεται πριν μεταδοθεί ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ.

Συμπιέζεται μόνο κατά την στιγμή που αφήνει το κανάλι. Εσωτερικά, το κάθε κανάλι μπορει να δουλευει ο’τι φόρμα θέλει – αυτό που επηρεάζει τον καταναλωτή είναι το τι ΦΕΥΓΕΙ από το κανάλι και όχι ότι κάνει το κανάλι μέσα του.

Έτσι, το κόστος του εκάστοτε κωδικοποιητή στο κανάλι, είναι γελοίο σε σύγκριση με το κόστος του εξοπλισμου για HD, που είναι και ο λόγος για τον οποιο δεν θα δουμε ποτέ HD ελευθερο.



Αν όμως θέλουμε να πληρώσουμε, πληρωνουμε και τις δορυφορικές πλατφόρμες.



Η επίγεια τηλεόραση, είναι δωρεάν υπόσχεση. Η δορυφορική, εξ ορισμου πληρώνεται.



Είναι πολύ ευκολο να αναλωθει δορυφορικό φάσμα για HD εικόνα, αλλά είναι πολύ ακριβό και δυσευρετο το επίγειο φάσμα για τετοια εφαρμογή.



Οπότε το κράτος θα πρέπει να το χρεώσει ανάλογα, αλλά το επίγειο φάσμα ανήκει σε εσας κι εμένα, γι αυτό και οι επίγειες μεταδόσεις θα πρέπει να είναι δωρεάν, στην δορυφορική εποχή υπηρεσιών μας…







«Όποιος βιάστηκε που άκουσε την ερτ την πάτησε όπως γινεται πάντα με κάθε δημόσιο πράγμα»



Η ΕΡΤ είναι το ΚΡΑΤΟΣ, και το κράτος δεν μπορεις να το κατηγορείς για γελοιότητα γιατι δεσμευεται να προσφέρει. Το κράτος προσφέρει στους μισους Ελληνες κάτι που κανενας ιδιώτης αν και η νομοθεσία είναι ετοιμη από το καλοκαιρι του 2007 δεν τολμησε.

Επίσης, το κράτος ακολουθει τα στάνταρ, και καλά κάνει. Η Digea, και ΕΠΙΣΗΜΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τα στάνταρ.



«H Digea λεει οτι θα εκπέμπει με mpeg4 και αυτο γιατι:

1) Μονο με mpeg4 μπορείς να εκπέμπεις HD εικόνα( η έρτ που αγόρασε mpeg2 θα πρέπει να ξαναγοράσει τώρα mpeg4 κωδικοποιητές, τα ζωα, τα μοσχάρια, οι απληροφόρητοι )»





Ισχύουν τα ως άνω – η ΕΡΤ αγόρασε με την ολυμπιάδα τα νέα της μηχανήματα, «τα ζώα, τα μοσχάρια, οι απληροφόρητοι, που δεν πιάσαν μια χρονομηχανή να αγοράσουν το 2010 εξοπλισμό για να τον δουλέψουν το 2004(!!!!!!).







«2) Το μονο κανάλι που εχει mpeg4 κωδικοποιητες και HD μηχανήματα ειναι ο ΣΚΑΙ (γι αυτο και στην ιστοσελίδα του οι αγώνες είναι HD).»



Τα μηχανήματα τα αγόρασε το 2006 ο ΣΚΑΙ. Εσωτερικά, δουλευει ασυμπίεστο SDI HD. Στην σελίδα του ο ANT1 επίσης, μεταδίδει mpeg4 και ας μην εχει καμιά σχέση με το τι εχει εσωτερικά. Στο ιντερνετ το mpeg4 κάνει οικονομία. Γι αυτό μονο αυτό μπορει να χρησιμοποιηθει. Κάθε HD στο ιντερνετ μπορει να συμπιεστει ώστε η ονομαστική ανάλυση να είναι HD αλλά η εικόνα να αποτελείται από… τουβλάκια. Όλα το λοιπόν είναι σχετικά.





«3) Όλα τα αλλα μπαστουνοκάναλα έχουν ακόμα αναλογικές πηγές εγγραφής(κάμερες μικρόφωνα κλπ κλπ) δλδ SD, αλλα ειναι υποχρεωμένοι για να εκπέμπουν ψηφιακά, να έχουν mpeg4.

Η υποχρεώση αυτή στο mpeg4 γινεται γιατι, επειδή τωρα εχουν SD εξοπλισμό στο μελλον μπορουνε να αγοράσουν HD εξοπλισμό και θα εκπέμπουν αμέσως αφου εχουν αγοράσει ήδη τους mpeg4 κωδικοποιητές.»



Αηδίες. Όπως προείπα, mpeg-4 HD στο DVB-T στανταρ ΔΕΝ θα δουμε και δη ελευθερα. Στο αυριανό DVB-T2 HD θα δουμε, αλλά τωρα για το δωρεάν….



To MEGA, Το Alter, ο Alpha, το STAR, o Antenna εχουν SD SDI ασυμπιεστο εσωτερικά συστημα. Το μακεδονία δουλευει με το παλιό αναλογικό του Antenna. O ΣΚΑΙ εσωτερικά εχει SDI-HD.

Οι κωδικοποιητές είναι μια αγορά που είναι το 1:100 του κόστους του HD συστήματος. ΔΕΝ είναι για λόγους «μελλοντικής συμβατότητας – πιθανότατα οι κωδικοποιητές της DIGEA γιατι εκει βρίσκονται οι κωδικοποιητές, το σημα φτάνει στην DIGEA από κάθε κανάλι μεσω οπτικών ινών ασυμπίεστο) να είναι συμβατικής ανάλυσης.



Σαν κατακλείδα, θυμίζω ότι μονο μια ισχυρή κυβέρνηση (που την κάνουν κουμάντο οι πετρελαιάδες και οι ηλεκτρονικάδες, όπως λέμε ΗΠΑ και Γερμανία, μπορει να υποχρεώσει τα καναλια να παιζουν HD δωρεάν – στην Ψωροκώσταινα, που κάνουν τα κανάλια κουμάντο, απλά θα βλέπουμε HD με κόστος 100 ευρώ το μήνα (κάτι πρέπει να βγάλουνε κι αυτοι, ε?"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου