Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 19, 2010

Το πρώτο super market για βιολογικά προϊόντα

Ακόμα και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, υπάρχουν ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οταν μάλιστα το νέο ξεκίνημα στηρίζεται στο μεράκι και την αγάπη για το αντικείμενο, η επιτυχία είναι σίγουρη. Την Κυριακή θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων. Με την επωνυμία
«Βιολογικά-Κυριακίδης», το νέο κατάστημα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αγορά που αφορά τη συγκέντρωση και διάθεση αποκλειστικά βιολογικών, παραδοσιακών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.




«Η ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Κάθε επιχειρηματίας οφείλει να παίρνει το ρίσκο και να δημιουργεί», τονίζει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 o Πέτρος Κυριακίδης μιλώντας για το καινούργιο επιχειρηματικό του εγχείρημα: «Είναι γεγονός ότι η κρίση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Βεβαίως παίρνεις και ρίσκα, αλλά επιχειρηματίας χωρίς να παίρνει ρίσκα δεν μπορεί να υπάρξει. Αν είσαι πραγματικός επιχειρηματίας, θα πάρεις και τα ρίσκα σου, όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα της ζωής. Εμείς είμαστε της άποψης ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα πρέπει να δημιουργείται ανάπτυξη. Αυτό είναι το δικό μας το σλόγκαν: πρέπει να προσπαθούμε για ανάπτυξη και, όσο μπορούμε, για νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό το αποδεικνύουμε με όλα μας τα έργα. Οποιος, λοιπόν, πραγματικά θέλει να εργαστεί είναι ευπρόσδεκτος σε μας».





«Θεραπεία»



Την ανάγκη όλων μας για καλύτερη τροφή, τροφή που «θεραπεύει» και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, έρχεται να καλύψει ένα νέο σούπερ μάρκετ. Ενα κατάστημα που εκτός από ποιότητα, υπόσχεται να μας προσφέρει και γεύσεις μοναδικές απ’ όλη την Ελλάδα. Γεύσεις παραδοσιακές που τείνουν να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου.



«Ασχολούμαι με τη γεωργική προσπάθεια για καλύτερη τροφή, για πιο καθαρή τροφή, τριάντα χρόνια» τόνισε ο κ. Κυριακίδης και πρόσθεσε: «Στήριξα τα βιολογικά κάτω από συνθήκες πολύ δύσκολες, όπου σχεδόν κανένας δεν τα ήξερε, και φτάνουμε σήμερα να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία το πρώτο σούπερ μάρκετ το οποίο θα έχει βιολογικά προϊόντα, πιστοποιημένα προϊόντα και ολοκληρωμένα προϊόντα. Τις τρεις, δηλαδή, κατηγορίες τροφίμων οι οποίες έχουν την καλύτερη δυνατή καθαρότητα τροφής. Και η προσπάθειά μας εστιάζεται στον στόχο: ποιοτικό προϊόν στις καλύτερες δυνατές τιμές. Αύριο (σ.σ.: σήμερα), με το καλό, ανοίγουμε και την Κυριακή στις 13.00 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος», δηλώνει ο κ. Κυριακίδης.



Το πρώτο σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων βρίσκεται στη λεωφόρο Αλίμου 15, κοντά την παραλιακή. Για τα προϊόντα που θα διαθέτει ο κ. Κυριακίδης λέει: «Θα έχουμε βιολογικά, τα πιστοποιημένα προϊόντα τα οποία έχουν πολύ λιγότερα χημικά. Επίσης, ολοκληρωμένης διαχείρισης τρόφιμα, τα οποία επίσης έχουν πολύ λιγότερα χημικά, άρα έχουν πολύ μεγαλύτερη καθαρότητα, σε τιμές όμως οι οποίες είναι σχεδόν όπως των συμβατικών. Και επίσης υπάρχουν και παραδοσιακά προϊόντα, από τη Σύρο, τη Λευκάδα, από το κάθε ελληνικό χωριό. Εχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα θαυμάσια -αξίζει να τα δοκιμάσει κανείς- παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στις καλύτερες δυνατές τιμές, καθώς επίσης και τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ολα μας τα προϊόντα είναι καθαρά και “μυρίζουν Ελλάδα”. Μάλιστα, όσο πιο μεγάλη πελατεία έχουμε τόσο πιο πολύ θα πέφτουν οι τιμές», τονίζει ο κ. Κυριακίδης.





Η στρατηγική επέκτασης στην Αθήνα



Το πρώτο σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων είναι πλέον γεγονός. Οπως επίσης είναι γεγονός ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουν και άλλα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού σε όλη την Αθήνα. «Ανοίγουμε το πρώτο σούπερ μάρκετ με τις προδιαγραφές που σας ανέφερα και τα σχετικά προϊόντα. Από εκεί και πέρα, βήμα-βήμα θα πάμε στο δεύτερο, στο τρίτο, αλλά παράλληλα έχουμε φροντίσει να υπάρχει και μία ανάλογη αλυσίδα από περίπου δέκα καταστήματα ή μίνι-μάρκετ, τα οποία θα ανοίξουν πολύ σύντομα. Το πρόγραμμα επέκτασης προβλέπει τη δημιουργία ενός σούπερ μάρκετ και στα βόρεια προάστια, αλλά και πολλών μικρότερων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές των Αθηνών. Ο επόμενος στόχος μας είναι οι εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε ένα εργοστάσιο τυποποίησης λαδιού, για εξαγωγές. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι», λέει ο κ. Κυριακίδης αναφερόμενος στα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια.




www.espressonews.gr







2 σχόλια:

  1. Μπορει να μας εξηγησει ομως γιατι ενω υπαρχουν ελληνικα βιολογικα προιοντα (καροτα ,κρεμμυδια,κ.α.)προτιμα να εχει στα ραφια του τα ιταλικα????κ.α.????Στους χαλεπους καιρους που ζουμε πρεπει ολοι να ειμαστε πιο προσεκτικοι και οχι ξενολατρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι ειναι πολυ απλο, τα ιταλικα ειναι πολυ πιο φτηνα...νομιζω οι ελληνες το εχουν παρακανει λιγακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή