Kοινοποιώ μέρος της καταγγελίας που έχω στείλει στο Διοικητή του ΙΚΑ με την περιπέτεια μου με το ΙΚΑ Αμαρουσίου.
Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω μέρος της καταγγελίας γιατί ξέρω ότι εάν δεν δημοσιευτεί θα θάφτει σε κάποιο συρτάρι.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι και εγώ εργαζόμενος σε ασφαλιστικό ταμείο, αλλά είμαι ένας από αυτούς τους δημόσιους υπάλληλους που ντρέπομαι να αναφέρω στις παρέες μου που δουλεύω, γιατί ντρέπομαι για την συμπεριφορά μερίδας συνάδελφων.
Σας παραθέτω τα κάτωθι γεγονότα:
Στις 5/05/2011 εξήλθα από δημόσιο νοσοκομείο ύστερα από εγχείρηση. Με υπόδειξη του θεράπων Ιατρού και υπογραφή του διευθυντή κλινικής μου συνεστήθει φαρμακευτική αγωγή που θα έπρεπε να ξεκινήσω άμεσα.
Ως εκ τούτου η σύζυγος μου μετέβη στο ΙΚΑ Αμαρουσίου για την συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων που έπρεπε να ξεκινήσω άμεσα.
Μεταβαίνοντας στο ΙΚΑ Αμαρουσίου ο Υποδιευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών της απάντησε ότι :
1) Δεν μπορούν να γραφούν φάρμακα για έπρεπε να παρευρίσκεται ο ίδιος ασφαλισμένος (Εγώ ο οποίος είχα εγχειρισθεί πριν μια μέρα).
2) Να κλείσουμε ραντεβού με τον κατ οίκον ιατρό αλλά για την επόμενη μέρα (για φάρμακα που έπρεπε να ξεκινήσω άμεσα).
3) Η να πάω στο φαρμακείο της γειτονιάς μου να δανειστώ τα φάρμακα.
Θα ήθελα να ρωτησω:
1) Από ποτέ ο εγχειρισμένος πρέπει να πηγαίνει ο ίδιος στο ΙΚΑ για συνταγογράφηση ;
2) Εάν είναι επίσημη οδηγία να δανειζόμαστε τα φάρμακα από τα φαρμακεία γιατί το επίσημο κράτος και η γραφειοκρατία αδυνατεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει προς τους ασφαλισμένους του;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου