Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 14, 2011

Παράνομες φονικές διαφημιστικές πινακίδες “υπό τις ευλογίες” του Δήμου Χαλανδρίου

Σκάνδαλο αποτελεί η παραμονή των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν ακόμη σε αρκετούς δήμους της χώρας και εν γένει σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο.


Μολονότι υπάρχει δικαστική απόφαση που τις χαρακτηρίζει ως διαρκές έγκλημα και υπόκειται στη διαδικασία του αυτοφώρου, οι
πρώτοι άρχοντες του τόπου συνεχίζουν να παρανομούν και να αδιαφορούν τόσο για το νόμο όσο και για τα συμφέροντα των δημοτών τους.

Με το θέμα "διαφημιστικές πινακίδες" έχουμε ασχοληθεί ξανά μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα StreetPress.gr, όπου και είχαμε καταγράψει παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από διάφορους δήμους της Αθήνας.
Δείτε φωτογραφίες από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο Χαλάνδρι:





Αυτή τη φορά ο φωτογραφικός φακός του StreetPress.gr κατέγραψε τέτοιου είδους “φονικά όπλα” στην οδό Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, αλλά και στο δημοτικό στάδιο της ίδιας περιοχής.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...παραπάνω φωτογραφίες βλέπετε μεταξύ άλλων τρεις μεγάλες πίζες που βρίσκονται ακόμη τοποθετημένες μέσα σε ένα οικόπεδο μπροστά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Γιατί κύριε Δήμαρχε είναι ακόμη εκεί; Ποιος ευθύνεται που δεν έχουν κατέβει; Για ποιό λόγο γίνεται “επιλεκτική αποξήλωση” στο Χαλάνδρι;




Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και έγκυρες πληροφορίες, το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει σε κάποιον που εντελώς “συμπτωματικά” τυγχάνει να έχει το ίδιο επώνυμο με τον δήμαρχο Γιώργο Κουράση. Λέτε να είναι τυχαίο; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Εμείς, όπως οφείλαμε, καλέσαμε τον πρώτο πολίτη του Χαλανδρίου, κ. Γιώργο Κουράση, προκειμένου να μας δώσει μια απάντηση, γιατί δεν έχει γίνει αποξήλωση στο Χαλάνδρι και γιατί οι συγκεκριμένες διαφημιστικές πινακίδες συνεχίζουν να υπάρχουν τόσο σε ιδιωτικούς χώρους, όσο και σε δημόσιους όπως το δημοτικό στάδιο Χαλανδρίου.

Η αντίδραση του Δημάρχου Χαλανδρίου δεν είχε και μεγάλη απόκλιση από αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε.




Όταν του είπαμε τον λόγο που τον καλούμε η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: “Αποκλείεται τώρα δεν έχω καθόλου χρόνο. Είμαι σε σύσκεψη. Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον κύριο που έχει το οικόπεδο. Δεν είναι συγγενής μου. Είναι συνεπωνυμία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συγγένεια. Δεν μπορώ να σας μιλήσω άλλο. Μιλήστε με τον αντιδήμαρχο που είναι αρμόδιος γι΄αυτά τα θέματα. Είμαι σε σύσκεψη. Δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε; Επιτέλους σεβαστείτε αυτό που σας λέω”!



Και εμείς απαντάμε: "Γιατί κ. Δήμαρχε εσείς δεν σέβεστε την απόφαση του κ. Μαύρου; Γιατί δεν ξηλώνετε τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες; Πόση ακόμη αδιαφορία; Δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε και ηθικό! Γιατί αρκεστήκατε να μας απαντήσετε μόνο στο ότι δεν έχετε καμία εμπλοκή με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου; Είναι συνεπωνυμία; Είναι “συνεπωνυμία” η προκλητική αδιαφορία της μη εφαρμογής του νόμου; Είναι τόσο δύσκολο να βάλετε ένα συνεργείο να κάνει αποξήλωση”;



Ο εν λόγω δήμαρχος κατέβηκε ως υποψήφιος στις εκλογές με το συνδυασμό “Χαλάνδρι εν δράση” και σημαία την ηθική. Εμείς καμία δράση δεν είδαμε αναφορικά με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και καμία ηθική στο συγκεκριμένο ζήτημα.



Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε πάρα πολλές φορές και με τον αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνος για την αποξήλωση, αλλά για κακή μας τύχη δεν καταφέραμε να τον εντοπίσουμε στο γραφείο του.



Είναι, λοιπόν, πολλά και “καυτά” τα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος αναφορικά με την εγκληματική αδιαφορίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Γιατί οι αιρετοί αδιαφορούν γι αυτή την κατάσταση;

Γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη η αποξήλωση;

Γιατί ξηλώνουν επιλεκτικά τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες;

Γιατί θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τη ζωή των πολιτών;

Είναι τόσο δύσκολο να βάλουν ένα συνεργείο και να γίνει επιτέλους ολική αποξήλωση;

Γνωρίζετε ότι υπάρχει απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τις χαρακτηρίζει διαρκές έγκλημα και είναι αυτόφωρη διαδικασία;

Γιατί αδιαφορούν για τα συμφέροντα των δημοτών τους, με τον κίνδυνο των υπέρογκων προστίμων από τη δική του προκλητική αμέλεια;


Να θυμίσουμε ότι τα πρόστιμα που έχουν πληρώσει ορισμένοι δήμοι για να αποζημιώσουν ανάλογα τροχαία ατυχήματα είναι τεράστια και αγγίζουν μέχρι και τις 900.000 ευρώ πρωτοδίκως.

Επικοινωνήσαμε και με τον πραγματογνώμονα που έχει επιληφθεί δεκάδες τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα εξαιτίας αυτών των “φονικών όπλων” που υπάρχουν ακόμη στους δρόμους, κ. Παναγιώτη Μαδιά: “Μολονότι υπάρχει απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαου Μαύρου που τις χαρακτηρίζει διαρκές έγκλημα, υπάρχουν κάποιοι αδίστακτοι που στο βωμό του κέρδους περιφρονούν αυτές τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.




Προβληματίζομαι για τη συμπεριφορά της πολιτείας. Εφαρμόζονται τελικά οι νόμοι σε αυτή τη χώρα ή γίνεται επιλεκτικά η εφαρμογή τους; Εξοργίζομαι όχι μόνο ως πραγματογνώμονας που έχω επιληφθεί σε δεκάδες τροχαία θανατηφόρα ατυχήματα που οφείλονται στην ύπαρξη των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και ως πολίτης. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;”
Την υπόθεση του Μανώλη Σταυρουλάκη τη γνωρίζουμε πλέον όλοι μας. Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε τα εξής: “Τα συμφέροντα και το κύκλωμα των διαφημιστικών πινακίδων συνεχίζει να παραμένει. Μερικοί δήμοι, ένας εκ των οποίων είναι και ο δήμος Χαλανδρίου, αρνείται να τις ξηλώσει, αντιστέκονται και δεν θέλουν να καθαρίσουν την πόλη. Ναι μεν τις βγάζουν από κάποιους δημόσιους χώρους για να μην είναι πολύ προκλητικές, αλλά όπως βλέπετε υπάρχουν παντού. Δεν τους ενδιαφέρει λοιπόν η ανθρώπινη ζωή, γιατί είναι διαρκές το έγκλημα σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Μαύρου. Δεν τους ενδιαφέρει, λοιπόν, ότι συνεργούν σε ένα διαρκές έγκλημα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει να προστατέψουν και τα συμφέροντα των δημοτών τους, αφού εάν συμβεί τροχαίο ατύχημα την αποζημίωση θα την πληρώσει ο δήμος, άρα όλοι οι πολίτες που ανήκουν στο συγκεκριμένο δήμο.



Ο δήμος Παπάγου πλήρωσε πρόστιμο 117.000 ευρώ, ο δήμος Αμαρουσίου 100.000 ευρώ, δηλαδή οι δημότες. Άρα εμείς τα πληρώσαμε. Δεν προστατεύουν, λοιπόν, ούτε τα συμφέροντα των δημοτών τους. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και πολλά τα χρήματα που πληρώνουν οι δήμοι σε αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα από δικές τους εγκληματικές παραλείψεις στο βωμό προφανώς του κέρδους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εφαρμόζουν οι αιρετοί τη νομοθεσία”.

streetpress.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου