«Δεν θέλω να τους ρίξω γιαούρτια, αλλά να τους φτύσω!» λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό "ΛΟΙΠΟΝ" και την Κατερίνα Σταυρίδου.
– Πώς τα βλέπετε φέτος τα πράγματα στο Alter;
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε –και είναι Τρίτη 27/9– ουσιαστικά δεν υπάρχει Alter, άρα δεν μπορώ να δω τίποτα. Από χθες το βράδυ δεν εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας και ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, ο κ. Γιαννίκος, απάντησε με απαγόρευση του ζωντανού προγράμματος, οπότε είμαστε σε μια νεκρή στιγμή. Όμως, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το Alter δεν θα “πεθάνει” και θα επανέλθει στην ελληνική τηλεόραση πάρα πολύ γρήγορα».
– Τελικά, ήταν οι οικονομικές συγκυρίες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα γενικότερα στην τηλεόραση ή υπήρχαν ήδη προβλήματα, τα οποία έγιναν πιο έντονα τώρα;
«Είναι απόρροια βεβαίως των συνθηκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, με δεδομένο ότι οι τράπεζες τροφοδοτούσαν την τηλεόραση με δάνεια ή ρευστοποιούσαν επιταγές των διαφημιστικών εταιρειών, κι αυτό σταμάτησε να γίνεται διότι δεν έχουν ρευστότητα. Οπότε, αυτομάτως σταμάτησε να μπαίνει “αίμα” στα κανάλια. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, το οποίο το Alter το αντιμετώπισε πολύ πιο έντονα και κάποια στιγμή φτάσαμε και σκάσαμε, δεν υπήρχε ρευστό να πληρωθούν οι άνθρωποι».
– Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι παραμένετε στο κανάλι…
«Εμείς πιστεύουμε σε αυτόν το σταθμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τον κρατήσουμε “ζωντανό”, ότι είναι μια πολύ σημαντική φωνή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης. Οι παρουσιαστές των εκπομπών έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε το Alter ανοιχτό. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τεχνικούς και δημοσιογράφους, τους οποίους καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους, γιατί είναι σε απόγνωση. Τα παιδιά αυτά έχουν να πληρωθούν δύο και τρεις μήνες και δεν έχουν ούτε βενζίνη για να έρθουν στο σταθμό. Είναι δραματική η κατάσταση, αλλά για μένα δεν είναι τέλος».
– Κι εσείς, οι παρουσιαστές, είστε απλήρωτοι;
«Ναι βεβαίως, από το Γενάρη. Μας έχουν δώσει κάτι ψιλά κατά καιρούς, αλλά μιλάμε για μεγάλα χρέη ύψους 200.000 ή 150.000 ευρώ».
– Το πιστεύατε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
«Εγώ την είχα δει αυτή την κατάσταση να έρχεται σαν ένα τσουνάμι εδώ και δύο χρόνια, διότι η ελληνική τηλεόραση ήταν μια τεράστια φούσκα, στην οποία συμμετείχαμε όλοι μας, κι εμείς που παίρναμε πολλά λεφτά και αυτοί που μας τα έδιναν. Γενικότερα, υπήρχε μια απίστευτη σπατάλη από χλιδάτα σίριαλ και εκπομπές του στιλ “πετάμε τηλεοράσεις από τα παράθυρα και δίνουμε καινούργιες”. Υπήρχε μια τρέλα, η οποία έφτασε εδώ που έφτασε, διότι ήρθε και η Ελλάδα και έσκασε σαν φούσκα, λόγω χρεών».
– Απ’ όλα αυτά που έχουν αλλάξει στην τηλεόραση την τελευταία χρονιά τι σας ενοχλεί περισσότερο;
«Το γεγονός ότι από δω και πέρα θα έχουμε μια υποβαθμισμένη, πολύ χαμηλής ποιότητας τηλεόραση και θα πρέπει να πορευτούμε έτσι τουλάχιστον για μια τριετία».
– Λόγω της κρίσης, δεν έχουν αλλάξει και οι ανάγκες του κοινού; Είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για ενημέρωση αυτή τη στιγμή;
«Το ερώτημα σε αυτή τη φάση είναι τι χρειάζεται η κοινωνία, που είναι σε απόγνωση. Από τη μία βεβαίως χρειάζεται ενημέρωση, γιατί είναι δραματικές οι στιγμές που περνάμε. Από την άλλη όμως, ο κόσμος είναι σκασμένος από αυτά που ακούει και χρειάζεται κι ένα χαμόγελο, θέλει να ψυχαγωγηθεί. Οπότε, δεν έχω καταλήξει ακόμη αν χρειάζεται περισσότερο ψυχαγωγικά ή ενημερωτικά προγράμματα. Πιθανόν να χρειάζεται και τα δύο πολύ έντονα».
– Νιώθετε αγανακτισμένος με όλα αυτά που γίνονται;
«Νιώθω αγανακτισμένος από μια προηγούμενη κυβέρνηση, του Καραμανλή, που έφτασε εδώ τα πράγματα και από την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία αποδείχθηκε εντελώς ανίκανη για να παλέψει τα προβλήματα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει γενικότερα μια μελαγχολία, μια απόγνωση, κι αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα, γιατί έτσι ο κόσμος οδηγείται σε αδράνεια. Επίσης, τα νέα παιδιά θα φύγουν από την Ελλάδα και δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω. Θα χάσουμε μια γενιά ανθρώπων που τη χρειαζόμαστε, που είναι η πιο παραγωγική».
– Ο γιος σας έχει πάρει ήδη αυτή την απόφαση;
«Ο Κωνσταντίνος σπουδάζει στο Λονδίνο διαιτολόγος και προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Και δεν είναι ο μόνος, όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας, των 18-19 ετών, αυτό κάνουν».
– Εσάς σας επηρέασε η οικονομική κρίση;
«Βέβαια, όταν έχω να πληρωθώ 10 μήνες από τη βασική μου δουλειά, σαφώς και με επηρεάζει. Η βασική μου δουλειά ήταν το Alter, δεν είχα τίποτα άλλο. Αυτό κόπηκε, οπότε αναγκάστηκα να είμαι στο site που έχω, να εργάζομαι σε ένα άλλο site, και να κάνω μια εκπομπή στο Real FM, για να μαζέψω κάποια χρήματα και να μπορώ να πληρώνω και την εφορία μου. Άλλαξαν τα πράγματα δραματικά και για μένα, όπως για όλο τον κόσμο».
– Έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε με την πολιτική;
«Εάν δω ότι υπάρχουν άνθρωποι καταρχήν έντιμοι, με νέες ιδέες, πιθανόν. Μέχρι στιγμής όμως δεν βλέπω τίποτα και δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε ένα χώρο όπου ο πολιτικός δεν τολμάει να βγει από το σπίτι του».
– Ο κόσμος έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς;
«Εντελώς, και φταίνε οι πολιτικοί γι’ αυτό 100%. Το κακό είναι ότι δεν πιστεύει κανέναν και όχι μόνο τους εκπροσώπους μιας παράταξης. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή ακούει πολιτικό και φτύνει τον κόρφο του και δεν είναι άδικο αυτό, παρόλο που διαφωνώ με τη λογική να τους βάζουμε όλους σε ένα σακί, διότι υπάρχουν και καλοί πολιτικοί. Δυστυχώς, όμως, τους παίρνει η μπάλα και αυτούς».
– Τελευταία είδαμε κόσμο να επιτίθεται σε πολιτικούς. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούγοντας κάποιον πολιτικό νιώσατε την ανάγκη, αν όχι να τον γιαουρτώσετε, να του ρίξετε ένα φάσκελο;
«Καταρχάς είμαι αντίθετος με αυτές τις πρακτικές, με την έννοια ότι δεν οδηγούν πουθενά, απλώς εκτονωνόμαστε. Σχεδόν κάθε βράδυ, όταν παρακολουθώ ειδήσεις και βλέπω –ακόμη και σε αυτή την απελπιστική κατάσταση που είμαστε– να τσακώνονται δύο βουλευτές, ο ένας του ΠΑΣΟΚ και ο άλλος της Ν.Δ., και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι, θέλω, όχι να τους ρίξω γιαούρτια, αλλά να τους φτύσω!».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου