Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Οκτωβρίου 06, 2011

NON STOP ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ NON STOP ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στον «κήπο» με τα σκουπίδια αναμένεται να «βαδίζουν» για ακόμα δύο εβδομάδες οι πολίτες της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης, όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία και το νέομισθολόγιο-βαθμολόγιο. Με
απόφαση που πήρε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ και στα δημοτικά αμαξοστάσια, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση θα


προχωρήσουν και σε νέες καταλήψεις των δημαρχείων της χώρας.



Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδεινώσει την ήδη επιβεβαρυμένη κατάσταση με τα σκουπίδια, καθώς ήδη εδώ και περίπου πέντε ημέρες δε γίνεται αποκομιδή.

Με το δεδομένο πως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν την αυτή τακτική -τουλάχιστον- έως και τη νέα 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου, είναι βέβαιον πως τόνοι με σκουπίδια θα κάνουν πλέον εμφανή την «επέλασή» τους στους δρόμους των πόλεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δυσκολεύοντας τη ζωή των κατοίκων.

Κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες Δημοσίου σε κοινή δράση

«Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες εν όψει και της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 2011, και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.

»Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με κατάληψη όλων των δημοτικών κτηρίων, των γκαράζ και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της και καλεί «όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν Πέμπτη και την Παρασκευή σε γενικές συνελεύσεις και σε συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς και τη συμμετοχή των όμορων δήμων».

Επίσης, καλεί «τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις υπουργείων, σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων κτηρίων».

Να σημειωθεί πως την επομένη Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Ο Σίμος Δανιηλίδης

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης-Συκέων Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την επίθεση που έκανε κατά του προέδρου του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννη Ζουρνά για την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης -η οποία πλέον θα συνεχιστεί-, τόνισε:

«Είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, όπως όμως και από την άλλη πλευρά θα πρέπει να είναι σεβαστό -και θα το διαφυλάξουμε- το δικαίωμα των δημοτικών Αρχών να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία».

Γιατί, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια, να μη γίνεται αποκομιδή από ευαίσθητους χώρους, όπως σχολειά, ιδρύματα, νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των δημοτών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της 5 Οκτωβρίου 2011 και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν βροντερό παρόν και απάντηση στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης και τρόικας.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ήταν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με τη μεγάλη τους συμμετοχή στην απεργία, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα εξέφρασαν δυναμικά την πρόθεσή τους, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι καταλήψεις των Δημαρχείων, των Δημοτικών Γκαράζ και των ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με τις καταλήψεις και των Υπουργείων και άλλων κυβερνητικών κτηρίων από την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί με μαζικό τρόπο η αντίθεση των εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το σύνθημα: «ή εμείς ή αυτοί» και η ανατροπή της κυβερνητικής - τροϊκανής πολιτικής, σήμερα βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες και αποτελεί την μοναδική διέξοδο στη σημερινή κατάσταση που δεν αφήνει καμιά ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το μισθολόγιο ετοιμάζεται νέα σφαγή στα εισοδήματά μας και με την εργασιακή εφεδρεία ανοίγουν διάπλατα οι απολύσεις, που αν περάσουν θα γενικευτούν πολύ σύντομα μέσα από την κατάργηση υπηρεσιών και θέσεων.

Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και την ένταση του ποικιλόμορφου αγώνα τις επόμενες μέρες εν όψει και της γενικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου 2011, και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτηρίων, των γκαράζ και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Παράλληλα καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σε Γενικές Συνελεύσεις και σε συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς και τη συμμετοχή των όμορων Δήμων.

Την Τρίτη 11-10-2011 προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

Καλούμε τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν τη δράση τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις Υπουργείων, Σχολείων, Νοσοκομείων και άλλων Δημοσίων κτηρίων.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ ! ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου