Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2012

Κλείδωμα καταθέσεων ζητά η Κομισιόν !!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το «κλείδωμα» των καταθέσεων στις επικίνδυνες χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ συζητείται σε επίπεδο ομάδας εργασίας στο Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιβολή μπλόκου στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων με στόχο
την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ένα κράτος-μέλος δύναται να επιβάλει περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, σύμφωνα με το άρθρο 65 της Συνθήκης, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εφόσον απειλείται σοβαρά η δημόσια τάξη ή η δημόσια ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 65 και η κατ’ επέκταση επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων δεν μπορεί να γίνει για οικονομικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου