Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2012

Η αθέατη πλευρά του φεγγαριού στη δημοσιότητα από τη ΝΑΣΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Επιτέλους ο απλός κόσμος είδε πώς μοιάζει η αθέατη στη Γη πλευρά του φεγγαριού,αφότου η ΝΑΣΑ αποφάσισε να ανεβάσει εικόνες της σε βίντεο.
Τα πλάνα που έφτασαν στο Διαδίκτυο τραβήχτηκαν από δύο δίδυμους δορυφορικούς ανιχνευτές που ονομάζονται GRAIL (Gravity Recovery και Εσωτερικών Εργαστήριο), οι οποία τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Τώρα ο καθένας θα είναι σε θέση να εξετάσει την άλλη πλευρά του φεγγαριού στην οποία το έδαφος είναι πολύ διαφορετική από την πλευρά στραμμένη προς τη Γη. Ειδικότερα, στο κάτω μέρος του φεγγαριού, μπορείτε να εξετάσετε τις "ακτές¨" της Ανατολικής Θάλασσας, η μεγαλύτερη έκταση της οποίας βρίσκεται στην ορατή πλευρά.Η φωτογράφιση της πίσω πλευράς του φεγγαριού δεν είναι κάτι καινούργιο.

Την παρούσα στιγμή οι συσκευές Gravity Recovery και Interior Laboratoryμηχανήματα συνεχίζουν να παρακολουθούν την σεληνιακή επιφάνεια,συγκεντρώνοντας στοιχεία προκειμένου να γίνει μια ακριβής χαρτογράφιση της βαρύτητας της Σελήνης, αλλά ακόμη πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες.

Οι συσκευές επίσης θα προσπαθήσουν να απαντήσουν ερωτήματα σχετικά με το φεγγάριο που παραμένουν επί μακρόν αναπάντητα καθώς και θα μας βοηθούσαν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς σχηματίστηκε το φεγγάρι,η Γη και άλλοι βραχώδεις πλανήτες.



Περισσότερες εικόνες από το φεγγάρι μπορείτε να δείτε εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου