Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2012

ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ (ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ!!)ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ...(ΑΜΑ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Επτά κόπτες χριστιανοί και ένας Αμερικανός πάστορας καταδικάστηκαν ερήμην σε
θάνατο από αιγυπτιακό δικαστήριο για την παραγωγή και διανομή της αντι-ισλαμικής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων».
Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, καθώς οι επτά άνδρες και η μία γυναίκα δεν ζουν στην Αίγυπτο αλλά στις ΗΠΑ και την Αυστραλία και δεν θεωρείται πιθανό να ταξιδέψουν στη χώρα, όπου θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες.
Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο Νάκουλα Μπασελέι Νάκουλα, ο οποίος είναι ο σεναριογράφος της ταινίας και πρόσφατα οδηγήθηκε σε φυλακή της Καλιφόρνιας για παραβίαση των όρων της επιτήρησης.


Ο δημόσιος κατήγορος Χάλεντ Ντιάα στην εναρκτήρια αποστροφή της αγόρευσής του απήγγειλε το σύμβολο της ισλαμικής πίστης και ορισμένους στίχους από το Κοράνι και εν συνεχεία κάλεσε τα μέλη της έδρας να επιβάλλουν την αυστηρότερη δυνατή ποινή στους κατηγορουμένους.
Αποκαλώντας τους, «ενσάρκωση της αήθειας και της αθεΐας», κατηγόρησε τους κατηγορούμενους ότι επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ενός ξεχωριστού κοπτικού κράτους εντός της Αιγύπτου, σύμφωνα με πληροφόρηση από "ΤΑ ΝΕΑ".
Στο δικαστήριο προβλήθηκαν σκηνές από την ταινία και βίντεο με ορισμένους από τους κατηγορουμένους που παραδέχονταν ότι διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στη διανομή της ή ότι ζητούν την δημιουργία ενός ξεχωριστού κράτους για την κοπτική μειονότητα.
Η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» προκάλεσε κατακραυγή και βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες τον Σεπτέμβριο, όταν τμήμα της προβλήθηκε σε δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Σε βίντεο με αποσπάσματά της που αναρτήθηκε στο YouTube εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ ως αιμοσταγή κι ομοφυλόφιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου