Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2013

Δείτε καρέ-καρέ παράνομη υλοτόμευση σε δάσος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Παράνομη υλοτόμηση, "μέρα μεσημέρι" έγινε σήμερα στο δάσος που βρίσκεται πίσω από το κτήμα "Κανελλόπουλου" στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, ο φακός του vimaonline συνέλαβε επ' αυτοφώρω, δύο πολίτες να κόβουν με αλυσοπρίονο δένδρα στην πλαγιά και σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών το....
γεγονός αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.



Το ιδιωτικό φορτηγάκι, λοιπόν, αφού γέμισε την καρότσα του με τους κομμένους κορμούς, εξαφανίστηκε στα στενά της Βούλας.
Στο επιτόπιο ρεπορτάζ, είδαμε πως υπάρχουν κι άλλοι κορμοί δένδρων κομμένοι, έτοιμοι για φόρτωση. 



Για το συμβάν ειδοποιήθηκαν από το vimaonline τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η Δημοτική Αστυνομία.


Τέλος, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως:

Πρώτον, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο σημειώθηκε πυρκαγιά, οι κορμοί των δέντρων που έχουν κοπεί δεν είναι απανθρακωμένοι αλλά πλήρεις χυμών.

Δεύτερον, πως οι άνθρωποι που έκαναν την υλοτόμηση αψήφισαν την πινακίδα του δήμου που λέει πως απαγορεύεται η είσοδος παντός είδους τροχοφόρου πρά μόνον οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Για το συμβάν ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς ανάμεσα και σε άλλα έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας πως, όποιος τολμήσει να να επαναλάβει κάτι παρόμοιο θα βρει μπροστά του το Δήμο και τους ανθρώπους που αγαπούν και μεριμνούν για το περιβάλλον. Τα πεύκα, ακόμα κι αν καούν, αναγεννούν τη φύση, και χρειάζεται άδεια από το Δασαρχείο για οποιαδήποτε κοπή. Ακούστε αναλυτικότερα τη δήλωση.


Τελειώνοντας θα πούμε πως από τη στιγμή που η παράνομη υλοτόμιση στο συγκεκριμένο σημείο δεν γίνεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημαίνει πως κάποιοι το κάνουν οργανωμένα. Οι αρμόδιες αρχές έχουν χρέος να ερευνήσουν το θέμα.

Το vimaonline έθεσε στη διάθεση του δήμου όλο το φωτογραφικό υλικό προκειμένου αυτός να προβεί σ' ότι ο νόμος προβλέπει.

Δείτε το έργο των παράνομων υλοτόμων





http://www.vimaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου