Τον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει με την κινόα, αυτό το υπέροχο κ θρεπτικότατο δημητριακό που έχει γίνει πολύ της μοδός!
Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλά την κινόα, αλλιώς θα έχει περίεργη γεύση. Θα επανέλθω με μπόλικες κινοοσυνταγές!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Viva Mexico!
Υλικά:
½ φλ. Κόκκινη κινόα
3 φλ. Ζωμός λαχανικών
100 γρ. Κόκκινα φασόλια, βρασμένα
100 γρ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χυμός μισού λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά με άφθονο νερό την κινόα. Τη στραγγίζω κ ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα. Την περνώ για λίγα λεπτά και μετά βάζω τον ζωμό. Χαμηλώνω τη φωτιά όταν αρχίζει να βράζει, κλείνω το καπάκι κ αποσύρω, όταν το υγρό έχει απορροφηθεί. Μετά από πέντε λεπτά, την αφρατεύω με ένα πιρούνι. Βάζω σε μια πιατέλα την κινόα, προσθέτω τα λαχανικά κ περιχύνω με το χτυπημένο μείγμα λάδι- λεμόνι -κύμινο. Αλατοπιπερώνω κ απολαμβάνω! Τρώγεται ευχάριστα κ τις επόμενες μέρες.
I have fallen in love with quinoa lately! This ancient grain is so tasteful and versatile. On top of that it is packed with nutrients and is rich in protein. Today I present you a salad inspired by Mexico! It is tasteful, filling and you can have it as a light meal too. I forgot to add avocado. It would have matched perfectly. This salad is perfect even if you eat it after 2-3 days!
Have a lovely weekend, my dear friends!
Ingredients:
½ cup red quinoa
3 cups vegetable broth
100gr. Corn
100gr. Red beans, cooked
1 red pepper, finely chopped
1 onion, finely chopped
Parsley, finely chopped
2 Tbsp olive oil
Juice of ½ lemon
1 tsp cumin
Salt and pepper
Directions:
Rinse quinoa thoroughly. Strain well and set aside. Heat 1 Tbsp olive oil and toast quinoa for 1 minute. Pour broth and when it comes to a boil, lower heat and let simmer with the lid on. When liquid is absorbed, remove from heat and after 5 minutes fluff quinoa with a fork. In a bowl mix veggies with quinoa and pour over olive oil, lemon juice. Season with salt and pepper. Enjoy!
½ φλ. Κόκκινη κινόα
3 φλ. Ζωμός λαχανικών
100 γρ. Κόκκινα φασόλια, βρασμένα
100 γρ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Χυμός μισού λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά με άφθονο νερό την κινόα. Τη στραγγίζω κ ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα. Την περνώ για λίγα λεπτά και μετά βάζω τον ζωμό. Χαμηλώνω τη φωτιά όταν αρχίζει να βράζει, κλείνω το καπάκι κ αποσύρω, όταν το υγρό έχει απορροφηθεί. Μετά από πέντε λεπτά, την αφρατεύω με ένα πιρούνι. Βάζω σε μια πιατέλα την κινόα, προσθέτω τα λαχανικά κ περιχύνω με το χτυπημένο μείγμα λάδι- λεμόνι -κύμινο. Αλατοπιπερώνω κ απολαμβάνω! Τρώγεται ευχάριστα κ τις επόμενες μέρες.
I have fallen in love with quinoa lately! This ancient grain is so tasteful and versatile. On top of that it is packed with nutrients and is rich in protein. Today I present you a salad inspired by Mexico! It is tasteful, filling and you can have it as a light meal too. I forgot to add avocado. It would have matched perfectly. This salad is perfect even if you eat it after 2-3 days!
Have a lovely weekend, my dear friends!
Ingredients:
½ cup red quinoa
3 cups vegetable broth
100gr. Corn
100gr. Red beans, cooked
1 red pepper, finely chopped
1 onion, finely chopped
Parsley, finely chopped
2 Tbsp olive oil
Juice of ½ lemon
1 tsp cumin
Salt and pepper
Directions:
Rinse quinoa thoroughly. Strain well and set aside. Heat 1 Tbsp olive oil and toast quinoa for 1 minute. Pour broth and when it comes to a boil, lower heat and let simmer with the lid on. When liquid is absorbed, remove from heat and after 5 minutes fluff quinoa with a fork. In a bowl mix veggies with quinoa and pour over olive oil, lemon juice. Season with salt and pepper. Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου