Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 13, 2014

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια-Wild asparagus omelette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DSCN0906

Ο νονός μου αγαπάει πολύ τα σπαράγγια και τις οβριές και όποτε έρχεται σπίτι πάντα μας φέρνει άγρια σπαράγγια ή οβριές που έχει μαζέψει ο ίδιος. Τη χαρά μου μπορείτε να την φανταστείτε, καθώς είναι μια εξαιρετική τροφή που δεν την βρίσκεις εύκολα, νόστιμη και πολύ υγιεινή. Σε ομελέτα, σε ριζότο, σε
τάρτα ή και στην σχάρα, βραστά ή στον ατμό με αλατάκι και λεμονάκι, είναι πραγματικά εξαιρετικά.

Να είστε καλά, καλοί μου φίλοι!



Υλικά:
5 αυγά
1 πιάτο σπαράγγια
2 κολοκύθια
4 μανιτάρια πορτομπέλο
1κσ ελαιόλαδο
1/4 φλ. γάλα
1/2 ξερό κρεμμύδι
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Βάζω τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα ξεπλένω και τα στραγγίζω καλά. Κόβω τα κολοκύθια σε ισομεγέθεις ροδέλες, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφαιρώ το μαύρο κομμάτι). Χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα με ένα πηρούνι ή αυγογδάρτη, αλατοπιπερώνω. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο, βάζω το ελαιόλαδο και ρίχνω πρώτα τα κολοκύθια και όταν ψηθούν, προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, ανακατεύω και στο τελος προσθέτω τα σπαράγγια. Ρίχνω και το μείγμα των αυγών το αφήνω για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια βάζω το τηγάνι μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Προσοχή μην ξεχαστείτε και πιάσετε το τηγάνι από το χερούλι του όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο….





My godfather adores wild asparagus and whenever he visits our house he brings us a bag full of them. Wild asparagus is a healthy and delicious veggie which is hard to find. So I consider myself lucky to have them in abbundance! They can be cooked in many ways: in tarts, risottos, omelettes, roasted etc. Today I present you the omelette version!

Have a lovely day, my dear friends!

Ingredients:
5 eggs
1 dish of wild asparagus
2 zucchini, sliced
4 portobello mushrooms, finely chopped
1Tbsp olive oil
1/4 cup milk
1/2 red onion, finely chopped
salt and pepper


Directions:
Let asparagus cook in boiling water for 2-3 minutes until soft, rinse and drain well. Beat eggs with milk. Season with salt and pepper. In an oven safe pan heat oil and add zucchini. When cooked, add onion, mushrooms. Stir and finally add asparagus. Pour eggs and after 2-3 minutes place pan in the preheated oven at 200 C for 10 minutes. Enjoy!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου